Zavřít reklamu

Zahraniční recenze o tom, že se Apple Watch 3 špatně připojují k LTE sítím, nelhaly. Z Velké Británie začaly totiž proudit zprávy, které tento fakt potvrzují. V tuto chvíli je však zatím těžké řici, na čí straně je chyba.

Britská fora zaplavily příspěvky nespokojených uživatelů Apple Watch 3, kteří se snaží marně připojit na LTE. To u hodinek podporuje v zemi zatím jen jeden operátor, společnost EE. Podle všech dostupných informací si je však nemožné aktivace LTE vědoma a snaží se problém vyřešit.

Řešení vzniklé situace je však pro majitele poměrně zdlouhavé. Protože vznikla pravděpodobně někde mezi hodinkami od Applu a poskytovanými službami operátorem EE chyba, musí se veškeré kroky, které jsou pro aktivaci potřeba, obnovit. A to jde bohužel zatím jen jedinou cestou – zavolaním operátorovi, nahlášením problému a postupu podle jeho instrukcí.

Aktivaci LTE si opravdu užijete

Pokud si však myslíte, že máte po zavěšení po nahlášení chyby vyhráno a můžete bez problému volat, mýlíte se. Celý proces aktivace totiž může podle zpráv z Británie trvat i více než dvě hodiny. Zpravidla je to sice doba kratší, i tak je však veškeré čekání, které je navíc úplně zbytečné, opravdu nepříjemné. Když k tomu navíc přičteme obnovení hodinek, zrušení spárování s iPhonem a další kroky, které jsou ke spuštění LTE potřeba, dostaneme zdarma k hodinkám opravdu zábavné chvíle plné zvýšeného tlaku a nadávek na Apple při snaze hodinky rozchodit.

A třešnička na závěr? Zákazníci, kteří si tímto procesem prošli, tvrdí, že jim operátoři prozradili, že jich je na obnovení všech LTE hodinek v Británii pouze šest. Šest lidí musí zvládnout poměrně zdlouhavou obnovu stovek či tisíců hodinek, na které jejich zákazníci netrpělivě čekají.

Uvidíme, jak se popasují s chybujícím LTE operátoři v ostatních zemích a zda se jim podaří jejich LTE připojení pro hodinky rozchodit. Pokud tomu totiž tak nebude, můžeme být nakonec za Českou republiku, coby za zemi Apple Watch 3 LTE nepolíbenou, vděčni. Hodinová výdrž LTE hovoru ve spojení s takovými manévry kvůli aktivaci za ten stres totiž asi nestojí.

apple-watch-series-3-verge FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.