Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Nejen to, jak probíhá proces záchrany ohrožených živočišných druhů, ale i jak se dá komunikovat s delfíny nebo změnit chování u zvířat. To vše se od předních expertů z Čech i ze zahraničí dozvědí návštěvníci v rámci doprovodného programu festivalu Příběhy Země. Mezinárodní festival dokumentárních snímků odstartuje v Praze 6. října a potrvá do 12. října v Praze, poté se přesune do dalších 40 českých měst.

Diváci si film budou muset „tvrdě odmakat“
„Naším cílem bylo divákům symbolicky naznačit, že pokud chceme na této planetě ještě nějaký čas žít, bude to dřina a musí se zapojit každý z nás,“ vysvětluje myšlenku doprovodného programu ředitel festivalu František Štefan. Právě proto, aby si diváci na vlastní kůži okusili, jak náročné je energii vytvořit, budou mít možnost 10. října v kině Dlabačov pomocí jízdních kol popohánět promítací zařízení a spustit si vybraný film. Těm, kteří si při sledování filmů potrpí na pohodlí, festival nabídne i světové dokumenty z pohodlí diváckého křesla.

pribehyzeme

Na festival přijede i ektromobil
Ve dnech 7.–8. října se na Mariánském náměstí v rámci doprovodného programu Mezinárodního filmového festivalu Příběhy Země uskuteční akce „Čistá a chytrá doprava“.
„Na náměstí přijede i elektromobil,“ říká k programu marketingová ředitelka Veronika Suchanová s tím, že zájemci si budou moci zkusit i chytrou jízdu“ „Zkušební jízdy v elektromobilu proběhnou v neděli dopoledne na Strahově.“ Během akce pořadatelé veřejnosti ukáží i mobilní dobíjecí stanice, aby demonstrovali, jak snadno se elektromobil dobíjí. „Pokud máte svůj vlastní elektromobil, můžete si ho díky mobilní dobíjecí stanici na místě dobít,“ dodává s úsměvem Suchanová.

Festival plný přednášek světových expertů
Přemýšlíte o tom, jak své děti připravit na budoucnost? Jaká povolání nejspíše časem zaniknou či naopak vzniknou? Pak si přijďte poslechnout přednášku Boba Kartouse, který se tématem českého školství dlouhodobě zabývá. Nerozumíte si se svými domácími mazlíčky? Nevíte, proč je váš pes či kočka přehnaně agresivní? Určitě vás inspiruje přednáška Františka Šusty, který umí používat speciální metodu dorozumívání se se zvířaty v pěti větách

pribehyzeme_2

O festivalu
Filmový festival Příběhy Země (loni pod názvem Ekotopfilm) se bude konat začátkem podzimu v Praze a následně i v dalších 40 městech České republiky. Loni si ho nenechalo ujít na 72 tisíc návštěvníků, kdy kampaní „Dochází nám herci“ upozorňoval na vymírání ohrožených druhů. S letošním podzimem přijde podruhé, pod novým názvem Příběhy Země. „Je to lepší vyjádření myšlenky festivalu. Tou je spojení filmu, zábavy a poznání,“ vysvětluje František Štefan. „Filmy, jež festival přináší, jsou zejména o nás lidech, kteří máme jedinečnou moc udělat svět lepším, nebo jej zničit. Jsou to příběhy o dobru a zlu, o minulosti i budoucnosti. Jsou to příběhy zahalené tajemstvím, protože se vlastně úplně nedovíme, jak dopadnou. Jejich konec však můžeme ovlivnit, protože my všichni v nich hrajeme důležitou roli,“ dodává. Více informací o festivalu a filmech najdete na www.pribehyzeme.cz.

Dnes nejčtenější

.