Zavřít reklamu

I když se nám zdají nové jablečné kukačky prakticky stejné jako ty loňské, uvnitř nalezneme plno změn. Společnost iFixit se jim rozhodla, jako již tradičně, podívat na zoubek a nové Apple Watch Series 3 pěkně do posledního šroubku rozebrat. A výsledek? Na jedničku s hvězdičkou.

Malé tělo, které si zachovalo rozměry předchozí generace, bylo mistrovsky napěchováno novými technologiemi. Přesně tak by se daly nové jablečné hodinky charakterizovat z pohledu jejich vnitřního uspořádání komponentů. Ty jsou totiž v těle umístěny s ohledem na využití prostoru tak důkladně, že nezbývá nic jiného než před Applem smeknout. Povedlo se mu totiž skoro nemožné.

Baterie výrazně povyrostla

Kvůli úspoře místa odstranil Apple jeden z displejových řadičů, aby na jeho místo napasoval elektronickou SIM kartu. Dále musel přesunout větrací otvor, který se dříve nacházel vedle mikrofonu, aby na jeho místo umístil výškoměr pro měření nadmořské výšky. Vyřešit však musel i anténu pro LTE, která je vymyšlena jako rámeček kopírující obvod displeje či baterii, která se dokonce oproti minulým modelům o něco málo zvětšila. Dokonce nyní dosahuje o 32% větší kapacity než ta v prvních Apple Watch.

Bohužel, i přes větší kapacitu baterie nejsou nové Apple Watch 3 pro celodenní volání přes LTE uzpůsobeny. Apple sice udává jejich výdrž na zhruba 18 hodin, což odpovídá celodennímu využití s přijímáním notifikací či podobných věcí, pokud však začnete přes LTE volat, sníží se jejich výdrž zhruba na jednu hodinu. Právě tento fakt ubírá jinak úžasným hodinkám na jejich lesku.

A proč se vlastně iFixit do rozebírání nových Apple Watch pustil? Pravděpodobně už většina z vás tuší, na co se iFixit specializuje. Jeho zaměřením je totiž rozebírání nejrůznější elektroniky a následné zjišťování, zda je dobře či špatně opravitelná. Uživatelé si pak mohou na jejich webu zjistit, zda se do opravy pustit sami či zda ji nechat odborníkům. A výsledek Apple Watch? Vcelku zajímavý. V testu hodinky získaly 6 bodů z 10, což je lepší průměr. Lidé z iFixit vidí jejich hlavní sílu v neuvěřitelně jednoduchém vyměňování pásků. Pokud se však budete chtít do oprav pustit sami, radši si to dvakrát rozmyslete.

apple-watch-3-fb

Dnes nejčtenější

.