Zavřít reklamu

Od představení iPhonu X uplynulo už poměrně hodně vody, ale i přesto nám byly některé informace donedávna nejasné. Mezi ty například patří i přesná kapacita baterie a RAM paměti. O baterii totiž Apple prohlásil pouze to, že vydrží o dvě hodiny déle než u iPhonu 7. Z toho jsme však moc moudří nebyli. To se však dnešním „únikem“, zda-li se tak dá vůbec tato informace nazvat, změnilo.

Nové informace se k nám dostaly až z daleké Číny, přesněji z ministerstva průmyslu a informačních technologií, které uděluje nejrůznější certifikace. I tam totiž musela nová jablečná loď zavítat, aby se mohl v Číně prodávat. A protože je k udělení certifikátu samozřejmě potřeba opravdu detailní popis telefonu, nemohla kapacita baterie nového iPhonu X chybět.

Kapacita baterie je opravdu solidní

Ta by měla podle všeho dosahovat 2715 mAh, což skoro o 1000 mAh více než u iPhonu 8. Zvýšení kapacity baterie se však dalo s ohledem na nový OLED displej iPhonu X očekávat. Respektive, OLED displeje spotřebují sice o něco méně energie než jejich LCD předchůdci, svou nenáročnost však vykompenzují velikostí. A jestliže má iPhone 8 displej velikosti 4,7“ a iPhone X displej velký 5,8“, je rozdíl v jejich spotřebě pravděpodobně vcelku znatelný. U iPhonu 8 Plus bychom však o tolik větší spotřebu nejspíš nezaznamenali.

Další zajímavou informací, která nám byla doposud nezodpovězena, byla velikost RAM paměti. Ta by se měla oproti minulým modelům (krom iPhonu 7 Plus) zvýšit na 3 GB a podle všeho by jí měly disponovat modely X a 8 Plus. Tomu napovídá i fakt, že je v nich použit totožný čip a výkonnostně jsou si poměrně podobné.

iPhone X:

 

Pokud jsou tyto informace pravdivé, dostane se nám do rukou velmi hezký hardwarový kousek s opravdu solidní baterií. Ani to však nemusí být ve výsledku značkou pro úspěch. Uvidíme, jak se tedy nová vlajková loď na prvních kilometrech své plavby povede.

iPhone X FB

Dnes nejčtenější

.