Zavřít reklamu

Nový iPhone 8 i iPhone 8 Plus mají o něco menší baterii než loňský iPhone 7 a 7 Plus, ovšem i navzdory tomuto faktu je výdrž nových modelů srovnatelná s loňskými. Přesné kapacity baterií prozradil leaker Steve Hemmerstoffer, který je získal od čínské oficiální certifikační autority TENAA.

Nový iPhone 8 ve svém těle ukrývá baterii o kapacitě 1821 mAh. Větší iPhone 8 Plus pak disponuje 2675mAh baterií. Pokud jsou informace od TENAA skutečně přesné, pak mají nové telefony o něco menší kapacitu než loňské sedmičky. iPhone 7 se totiž chlubí 1960mAh baterií a iPhone 7 Plus pak baterií o kapacitě 2900 mAh.

Zajímavé ovšem je, že i navzdory menší kapacitě je výdrž shodná s loňskými modely – iPhone 8 má přibližně stejnou výdrž jako iPhone 7 a iPhone 8 Plus zase jako iPhone 7 Plus. To ostatně Apple uvádí i na svých stránkách a dokonce i výdrž v hodinách měřená za určitých podmínek ukazuje naprosto shodně hodnoty.

Přibližně stejná výdrž baterie je zajištěna hlavně díky novému čipu A11 Bionic. Ten má 6 jader, přičemž dvě jsou výkonná a 4 naopak úsporná. Právě úsporná jádra jsou výrazně efektivnější než u loňského čipu A10 Fusion a obstarají drtivou většinu úloh.

Kapacita baterií ale není to jediné, co TENAA prozrazuje. Dozvídáme se také přesnou velikost operační paměti obou modelů, která se ale shoduje se všemi předchozími úniky. Zatímco menší iPhone 8 má 2 GB RAM, větší 7 Plus pak 3 GB. Kapacity jsou tak naprosto shodné jako loni.

iPhone 8 iPhoen 8 Plus water FB

Dnes nejčtenější

.