Zavřít reklamu

Několik majitelů, kteří si pořídili nový iPhone 8 Plus, oznamují, že při hovorech slyší přerušované praskání, když se pokouší dovolat na jiné zařízení. První případ se objevil v hned pátek, kdy se telefon dostal do rukou prvním majitelům. V návaznosti na to se hlásí stále více lidí, kteří mají stejný problém.

Podle některých uživatelů se při klasickém hovoru z horního reproduktoru (sluchátka) ozývají nepříjemné praskající zvuky. V případě, že ale máte k telefonu připojená sluchátka nebo máte zapnutý reproduktor, tento problém se neprojevuje. Právě tím se potvrzuje, že se jedná o softwarový problém, nikoli o poškozené sluchátko. Pár uživatelů zaregistrovalo práskání i při volání skrze FaceTime, tudíž se ani nejedná o problém na straně operátora.

iPhone 8 a iPhone 8 Plus:

„Jsou to pronikavé zvuky, které lze slyšet přerušovaně při hovorech. Některé hovory jsou bez problému a u některých sluchátko naopak praská. Volající na druhé straně ale tyto zvuky neslyší. Podle mě se jedná o softwarový problém, jelikož když zapnete na pár sekund reproduktor, a poté přepnete zpět na sluchátko, problém se vyřeší.“

Někteří majitelé se tento problém snažili vyřešit hard-resetem. Některým problém zmizel, jinak ale přetrvává. Dokonce i po tom, co si někteří uživatelé nechali vyměnit telefon kus za kus s míněním, že mají špatné sluchátko, se problém nevyřešil. Apple si je problému evidentně vědom a v současné době se jej snaží opravit.

iPhone 8 Plus camera back FB

Dnes nejčtenější

.