Zavřít reklamu

Zatímco prodej iPhone X bude spuštěn 3. listopadu, předběžné objednávky začínají už 27. října. Velice spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo věří, že tento smartphone od nakousnutého jablka nebude dosahovat rovnováhy mezi poptávkou a nabídkou až do dalšího roku.

iPhone X:

Ve svém posledním výzkumu společně s firmou KGI Securities Kuo uvedl, že poptávka iPhonu X nebude splněna minimálně do první poloviny roku 2018 kvůli omezením nabídky.

„Věříme, že edge-to-edge design a funkce Face ID povede k výměně současných iPhonů za iPhone X. Tím samozřejmě stoupne poptávka. Z důvodu omezené nabídky však očekáváme, že poptávka na trhu nebude plně uspokojena před prvním čtvrtletím roku 2018. Přehodnocujeme proto naši prognózu pro odeslání iPhonů X do konce roku 2017 z 45-50 miliónů na zhruba 40 miliónů kusů. Myslíme si ale, že v roce 2018 Apple odešle okolo 80-90 miliónů iPhonů X.“

Ve zkratce, získání iPhonu X bude velikou výzvou. Ještě k tomu, když se začne prodávat před vánočními svátky.

Kromě tohoto Kuo uvedl, že důvod, proč se iPhone X začne prodávat až za 7 týdnů, je takový, aby se nesnížily prodeje iPhone 8 a 8 Plus.

Začátkem tohoto týdne Kuo oznámil, že iPhonů X se vyrábí méně než 10.000 kusů za den. Každopádně se postupně tohle číslo může zvětšovat, jelikož Apple se snaží hromadnou výrobu popohnat. Předpokládal, že iPhone X zůstane jednu chvíli v těžkém nedostatku.

Kuo také předpokládal, že zlatý iPhone X narazil na produkční problémy a zpočátku by byl k dispozici jen ve velmi omezeném počtu. Apple ale oznámil, že se iPhone X bude prodávat jen šedém a stříbrném provedení.

V dnešním výzkumu řekl, že neuvedení zlaté barvy do prodeje by mohlo Applu v produkci lehce pomoct. Pořád si ale myslí, že iPhone X se bude dříve nebo později stejně prodávat i ve zlaté barvě, stejně jako iPhone 8 a 8 Plus.

iPhone X FB

Zdroj: macrummors

Dnes nejčtenější

.