Zavřít reklamu

Pokud se už někomu z vás podařilo váš iPhone nějakým způsobem poškodit, pravděpodobně víte, jak drahé jsou opravy. To alespoň v některých zemích mírně zlepšuje program AppleCare +, který poskytne majitelům iPhonů za poplatek vcelku slušný servis při opravách, které se díky němu nevyšplhají cenově do obrovských cifer. A přesně tento program nám prozradil velmi zajímavé informace o nových iPhonech 8.

AppleCare + nabízí uživatelům možnost dvakrát vyměnit obrazovku a dvakrát opravit další poškození za poměrně směšné ceny. Kvůli novým iPhonům se však poplatek za tuto službu o něco zvedl a nám se tak naskytla příležitost zjistit, jak draze vyjde oprava displeje a jak draže skleněných zad iPhonu 8. Poplatky za jejich výměny se totiž opravdu těžce rozchází.

Dávejte si na své skleněné iPhony pozor

Náhradní displej dostanete v rámci programu AppleCare + za 29 dolarů, opravy jiných komponentů (včetně skleněných zad) vás pak vyjdou na 99 dolarů. Pokud si však své opravy zad vyčerpáte, další vás vyjdou na zhruba 350 dolarů, což je s ohledem na cenu, na které iPhony 8 startují, opravdu velká nepříjemnost. Za nová záda dáte totiž polovinu ceny telefonu nového.

U nových iPhonů 8 se dal podobný scénář možná lehce očekávat. Skleněná záda jsou totiž jedna z mála věcí, které by se mohly na jinak klasicky designovaném iPhonu 8 poškodit. Velmi zajímavé však budou ceny za opravy nového iPhonu X. U něj si totiž Apple účtuje poplatek 199 dolarů, což je o 70 dolarů více než u „osmičkových“ modelů a o sto více než loni. Je tedy jasné, že pokud se iPhone X rozbije, majitel zřejmě nad jeho opravou těžce zapláče. Displej i samotné tělo bude totiž naceněno na nemalé peníze a jejich výměna bude bez programu AppleCare + nejspíš astronomická. Ostatně, to se při pohledu na cenovku samotného iPhonu X dá očekávat.

iphone 8 kamera

Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.