Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že je iPhone 8 s čipem A11 Bionic nejvýkonnějším smartphonem na světě. Benchmarky totiž ukázaly, že si poradí se všemi konkurenty z řad smartphonů, tabletů a nepropadne ani v souboji s novým 13“ MacBookem Pro s Intel Core i5. Postupem času nám začínají vyplouvat srovnání, na kterých je raketový výkon A11 Bionic krásně zřetelný.

Je to trochu paradox. Telefon, který by měl mít podle zaběhlých pravidel výkon spíše nižší, drtí v testech nový MacBook Pro. Je však potřeba si uvědomit, že i když dosahuje iPhone 8 v testu vice jader skóre 10 170 a MacBook „jen“ 9 213, není test úplně průkazný. Notebooky mají totiž výrazně lepší výkon při delším časovém úseku, kdežto telefony dokáží svůj výkon vystřelit do obrovských výšin jen na poměrně krátkou dobu. Jinými slovy, iPhone 8 je sice výkonný, z MacBooku Pro to však rozhodně žádné ořezávátko, které byste iPhonem bez problému nahradili, nedělá.

Konkurence v nedohlednu

Nejlepší srovnání však samozřejmě nabízí telefony mezi sebou. Jen tak totiž opravdu zjistíme, jak na tom jsou a zda v něčem opravdu pokulhávají. Přesně této myšlenky se přidrželi i lidé z portálu Tom´s guide, kteří mezi sebou porovnali iPhone 8, Samsung Galaxy Note8 a Samsung Galaxy S8+.

Všechny tři telefony dostaly za úkol jediné – zexportovat a uložit 4K video, které mělo na všech zařízeních na chlup stejné efekty, přechody i délku. A výsledek? Neuvěřitelný.

Ač se tento úkol zdá nelehký, iPhone 8 ho zvládl za pouhých 42 sekund, druhý Note8 pak úkol dokončil až za 3:03 minut a Galaxy S8+ za 4:07 minuty. Výsledek je tak více než jasný.

iphone-8-speed

Uvidíme, jak si s podobnými věcmi poradí budoucí Samsung Galaxy S9, který se už podle všech dostupných informací pomalu chystá do výroby a iPhone X chce svým kvalitním provedením velmi potrápit. Pokud se však některé jeho vlastnosti nezlepší oproti letošní generaci o stovky procent, nemusejí se lidé v Applu prakticky ničeho obávat.

iphone8-note8-fb

Dnes nejčtenější

.