Zavřít reklamu

Z dnešního vydání iOS 11 pro veřejnost nejsou nadšeni jen obyčejní uživatelé, ale i přední představitelé Applu. To potvrdil i Tim Cook v nejnovějším rozhovoru v pořadu Good Morning America, kde se dnes ráno vysílal.

Nejúžasnější novinkou iOS 11 je podle Cooka ARKit

Celý rozhovor se nesl v duchu novinek, které iOS 11 svým uživatelům přináší. Cook tak nezapomněl zmínit nadšení, které pociťuje z uvedení ARKitu mezi širokou veřejnost. Jablečná rozšířená realita je podle něj obrovským přírůstkem do ekosystému iPhonů a iPadů a její funkce budou pro uživatele opravdu neuvěřitelné.

No, je to (ARKit) obrovské. Je to totiž poprvé, co se stovky milionů zákazníků s používáním rozšířené reality setkají. Pokud máte iPhone 6s nebo novější, svou realitu si rozšíříte už dnes,“ neskrýval Cook nadšení.

Reportérka pak však poukázala na to, že je podobná technologie ve světě už poměrně dlouhou dobu. Na to Tim odpověděl, že je jablečný ARKit oproti ostatním technologiím jednoduchý. Ostatně přesně v tom je jeho největší síla. Pro jeho využití stačí obyčejný iPad či iPhone.

Tim však slovy chvály o novém operačním systému nešetřil. Dnešní den dokonce označil za „den, který si zapamatujeme“.

Face ID se obávat nemusíme

Rozhovor se pak přesunul k nově představenému iPhonu X a nové technologii zabezpečení Face ID. U ní Tim Cook opět zopakoval, že není důvod k obavám, protože je soukromí a bezpečí uživatelů dokonale chráněno. „Jakmile vložíte svůj sken tváře do telefonu, v telefonu zůstává. Apple ho nezíská,“ vysvětlil už po několikáté v posledních dnech. „Jsme přesvědčeni, že soukromí je v tomto světě velmi důležité. Chceme, aby vaše informace byly vaše, nikoliv naše,“ vysvětlil hlavní myšlenku Applu.

iPhone X:

Na konci rozhovoru se Cooka pak jeden z diváků zeptal, co dělá cenu iPhonu X tak vysokou. Na to Tim odpověděl, že především technologie v něm použité. Zároveň si myslí, že plnou cenu zaplatí jen malé procento lidí. Většina totiž využije různé měsíční splátkové programy od dopravců, operátorů či samotného Applu.

tim-cook-arkit-fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.