Zavřít reklamu

Přiznejme si, kdo z nás kdy reálně využil aplikaci Kompas. Nejspíše se jedná o jednu z aplikací, která si našla své místo na poslední stránce vaší domácí obrazovky v úplně poslední složce s názvem „Nepoužívám“. Věděli jste ale, že váš iPhone nebo iPad můžete společně s aplikací kompas používat jako vodováhu? V tomto článku vám ukážu, jak Apple zařízení použít například při vrtání nové poličky, abychom se ujistili, že polička je na zdi zavěšená doopravdy úplně rovně.

Kde najít vodováhu?

Jak jsem již napsal výše, není třeba instalovat žádnou externí aplikaci. Vodováha se nachází přímo v aplikaci Kompas. Po otevření se zobrazí kompas se všemi informacemi. Na této obrazovce stačí swipnout pomocí vašeho prstu zprava doleva. Pokud telefon položíte zády na plochu, kterou chcete měřit, zobrazí se dvě bubliny. Pokud je plocha v rovině, obrazovka se vyplní zelenou barvou. Pokud se předmět nachází výše a na displej telefonu nevidíte, můžete iPhone položit na jakoukoliv hranu. Zobrazí se druhá verze vodováhy, která má uprostřed vodící čáru. Opět, jakmile budete mít předmět v rovině, obrazovka se vybarví výraznou zelenou barvou.

Tento tip je opět velice jednoduchý, až se i já nestačím divit, kolik triků se dá najít přímo v předinstalovaných aplikacích. Pokud vás tento článek zaujal a rádi byste se dočetli o dalším jedoduchém triku, doporučuji článek Jak změnit orientaci fotografie při focení panoramatu.

vodovaha-facebook

Dnes nejčtenější

.