Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že se jablečným telefonům po celém světě dlouhodobě daří. Není se čemu divit. Apple si dává na svých produktech opravdu záležet a svým uživatelům přináší rok co rok skvělé inovace, které prostě táhnou. Jak dlouho však může tento jablečný boom vydržet? Může vlastně vůbec někdy nadšení kolem iPhonů opadnout? A jaký to bude mít na cupertinskou společnost vliv? Přesně na tuto otázku se pokusil odpovědět analytik společnosti Guggenheim.

Analýza se v mnohých věcech od ostatních neliší. I v ní totiž stojí, že se Applu následující měsíce opravdu vydaří. Prémiový iPhone 8 totiž zajistí opravdu skvělý obrat. Nárůst prodejů tak bude opravdu masivní. Skvělé období však „osmičkovým“ iPhonem pro Apple neskončí. I v roce 2019 a 2020 by měl být nárůst prodejů velmi solidní, takového tempa jako v roce 2018 však už nedosáhne. Po tomto období však může začít chytrý jablečný telefon lehce stagnovat. Uživatelé se totiž pravděpodobně novými technologiemi již plně zasytí a telefony, které teď vnímáme jako obrovskou inovaci, budou vnímat spíše jako technologický standard.

Rendery iPhonu 8 od Forbes znázorňující stavový řádek v iOS 11:

Je iPhone nahraditelný?

Říkáte si, co bude Apple se stagnujícími iPhony za tři roky dělat? Naskýtají se dvě možnosti. Buď na světlo světa vytáhne další trumf v podobě inovativního telefonu, který iPhonům udá na dalších pár let směr, nebo se zaměří na jiné odvětví. V kuloárech se totiž stále častěji spekuluje o tom, že by měly budoucí iPhony nahradit chytré brýle. Ty by měly dokonce podle některých předpokladů jablečné telefony plně nahradit. Otázkou však zůstává, zda je Apple schopný vytvořit tuto technologii do tří let. Respektive, jsou tři roky dostatečně dlouhá doba na to, aby se podařilo vyrobit něco opravdu tak inovativního, aby to bez problému zastoupilo iPhone? Spíše ne. Těžko však říci, na čem technici v Applu teď pracují. Třeba jsou velkému objevu blíž, než si dokážeme představit.

Tak či tak bychom měli brát veškeré tyto analýzy s rezervou. To, jak se iPhonům v budoucnu skutečně povede, se se stoprocentní jistotou dozvíme až časem.

iPhone 8 wireless charging FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.