Zavřít reklamu

Americká společnost Fluent provedla průzkum (osloveno 1 900 respondentů), ze kterého vyplývá, že Apple Music je ve Spojených státech nejméně oblíbenou streamovací službou. Apple Music je podle průzkumu za službami jako YouTube, Pandora, iHeartRadio, Google Play Music, Spotify a Amazon Prime Music. Ale na druhou stranu to není až tak překvapující, a to hned ze dvou důvodů.

Hlavním důvodem, proč se Apple Music umístil až na poslední příčce, je, že pět ze sedmi hudebních služeb nabízí bezplatnou platformu s reklamami. Apple Music však mezi ně nepatří, a tak je zřejmé, že právě streamovací aplikace s bezplatnou verzí budou mít nejvíce posluchačů. Pouze třetina je ochotna si za hudbu zaplatit.

Druhým důvodem je, že Apple Music má sice od roku 2015 i Android aplikaci, ale primárně se zaměřuje právě na majitele jablečných zařízení. Trh s Apple produkty je mnohem menší než trh s Android přístroji.

Apple Music má své fanoušky, kteří si za streamování hudby klidně zaplatí. Posluchače tvoří převážně mileniáni (věk 25 – 34) a generace Z (věk 18 – 24). Pro věkovou skupinu 35+ nejsou placené verze až tak zajímavé. Všechny tři věkové kategorie se však shodli na tom, co by měla streamovací služba nabídnout:

  1. offline hudbu
  2. hudbu bez reklam
  3. doporučení hudby
  4. možnost sdílet seznamy skladeb s rodinou a přáteli
apple-music-fb-3

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.