Zavřít reklamu

O skvělé využitelnosti jablečných hodinek by se daly nejspíše napsat sáhodlouhé odstavce. Jejich funkce jsou totiž opravdu velmi zajímavé a naše životy dokážou v mnoha ohledech vylepšit či zpříjemnit. Ne každý je však využívá k ušlechtilým či běžným věcem. V americké Major League Baseball, čili pravděpodobně nejprestižnější baseballové lize světa, se například před pár dny provalil opravdu nepříjemný nešvar, v jehož hlavní roli není nikdo jiný než Apple Watch.

Podle zprávy deníku New York Times využíval tým Boston Red Socks jablečné hodinky k získávání výhody proti ostatním soupeřím díky zprávám, které jim do nich chodily od pozorovatelů na tribuně či u videa. To se může sice zdát na první pohled jako malichernost, opak je však pravdu. Trenéři, kteří svým hráčům díky Apple Watch různé taktické informace předávali, totiž nemají podle pravidel přístup ani k dalekohledům či kamerám a dění na hřišti tak musí monitorovat pouze díky svým úsudkům. Některé taktické pokyny soupeře jim tak logicky uniknou a svůj tým na ně nedokáží patřičně nachystat. Díky zprávám od pozorovatelů u videa či na tribuně však měli o dění na hřišti přehled takřka dokonalý, takže nebyl problém rozklíčovat prakticky každou herní situaci.

Koncept Apple Watch 3

 

Tohle prestižnímu baseballu nesluší 

Situace je špatná i z důvodu postavení Bostonu v tabulce. Ten se totiž zatím drží bez větších problémů na špici a má velmi slibně nakročeno do play-off. Pokud se však podvody spojené s Apple Watch potvrdí, může být jejich umístění v tabulce kvůli případné penalizaci velmi ohroženo. V krajním případě může hrozit až diskvalifikace. Protože se však podle všeho jedná „pouze“ o pár zápasů, k diskvalifikaci týmu zřejmě nedojde. Už teď je ale jisté, že si Boston zřejmě tato obvinění nenechá líbit. Proti stěžujícím si týmům v čele s New York Yankees totiž vyrukoval s odpovědí, že se dopouští podobných krádeží i oni. Celá kauza tak bude zřejmě ještě velmi zamotaná.

boston-red-socks-cook-fb

Dnes nejčtenější

.