Zavřít reklamu

Duální fotoaparát u iPhone 8 je pravděpodobně jednou z nejdiskutovanějších věcí této doby. Někteří jeho design milují, jiní proklínají do pekel a tvrdí, že se jedná o naprostou degradaci jablečného designu. Ať už patříte do tábora příznivců či odpůrců, budete se s ním muset prostě a jednoduše do budoucích let smířit. Apple totiž svůj záměr neopustí a své prémiové iPhony vertikálním duálem osadí. Podle nejnovějších zpráv si v těchto dnech dokonce zajistil obří dodávku, aby se při budoucí výrobě nevyskytly komplikace s nedostatkem. To samé však platí prakticky u všeho, z čeho chce svůj nový prémiový telefon skládat. Problémy, které před časem při výrobě různých komponentů nastaly, by se tak v budoucnu neměly opakovat.

Problém s objektivy pro iPhone 8 zřejmě nebude

Jablečná společnost si své objektivy zajišťuje zhruba od července. Kvůli obrovskému počtu kusů, který však zdroj neupřesnil, se to však chvílemi jevilo jako solidní oříšek. Dodavatelům se však nakonec své závazky i přes problémy ve výrobě podařilo splnit. Jeden z dodavatelů si dokonce začal pro budoucí dodávky objektivů stavět speciální továrnu. Jablečná objednávka se tak pravděpodobně vyšplhala do opravdu obrovských čísel, které však budou astronomicky odměněny. Továrna, kterou si dodavatel vystavěl, totiž údajně vyšla na 661 milionů dolarů, které se však společnosti díky objektivům brzy vrátí. Apple s ní totiž počítá i do budoucna a věří, že se díky ní sníží riziko selhání dodavatelského řetězce komponentů na chystané iPhony na minimum.

Podle toho, v jakých číslech se objednávky jednotlivých komponentů objevují, to vypadá, že Apple svému novému telefonu opravdu hodně věří. Ostatně, po veškerém úsilí, které do jeho vývoje vynaložil, se nic jiného ani očekávat nedá. Objednávka duálních fotoaparátů však může být lehce zkreslená. Těžko říci, zda nový iPhone 7s Plus nepřinese též novinku v podobě fotoaparátu podobného tomu u prémiového jablíčka. Žádné uniklé informace tomu však alespoň v tuto chvíli nenasvědčují.

Koncepty iPhonu 8 od Apple iDesigner:

Tak či tak bude jistě zajímavé, jak se nakonec Apple se zpožděním výroby popasuje. Pokud se vyplní prognózy analytiků a iPhonů bude letos nedostatek, nastane vcelku zajímavá situace. Otázkou však zůstává, zda všichni „věrní appláci“ zůstanou i přes možné několikaměsíční čekání věrni nakousnutému jablku, nebo kvůli netrpělivosti utečou k jiné značce. Třeba však Apple mate tělem a iPhonů bude dost pro všechny.

iPhone 8 FB 4

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.