Zavřít reklamu

Analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities ve zprávě uvádí, že Apple je v technologii 3D skenování dva roky před Qualcommem. Domnívá se, že Qualcomm sice už vyvíjí software a hardware pro 3D skenování, ale nebude schopen tuto technologii dodávat dříve než v roce 2019. Znamená to tedy, že v této oblasti budou zařízení s Androidem zaostávat za přístroji od Applu.

Takto by měl vypadat iPhone 8 podle designéra @PhoneDesigner:

Qualcomm podle analytika sice vyniká ve vývoji procesorů, ale zato zaostává v jiných klíčových aspektech, které jsou pro smartphony stejně důležité. Jedná se například o duální kameru. Ale v tomto si výrobci chytrých telefonů poradili po svém a sáhli po řešení od jiných dodavatelů, jako je Arcsoft. Stejně tak pokulhává ve vývoji ultrazvukové čtečky otisků prstů. Přestože už Qualcomm čtečku otisků prstů, která může být integrována do displejové části, představil, do smartphonů se dostanou až začátkem roku 2019.

„Jelikož je společnost Qualcomm nejvíce zainteresovanou společností ve výzkumu a vývoji technologie 3D skenování pro telefony s Androidem, jsme konzervativní a domníváme se, že se k výrobcům smartphonů technologie dostane nejdříve v roce 2019.“

Podle analytika Qualcomm má problém s výběrem dodavatelů součástek, protože spousta společností už dodává komponenty pro Apple, a tak Qualcomm musí najít různé dodavatele, aby získal dostatečné zdroje. Ming-Chi Kuo ve zprávě uvádí, jaké dodavatele rivalové používají:

applequalcomm3dsensinghardwarecomparison-800x280

Apple by měl 3D skenování obličeje nabídnout u nadcházejícího iPhonu 8, který by měl světlo světa spatřit už v září. Podle všeho takzvaná funkce Face ID nahradí Touch ID, protože cupertinská společnost měla problém vložit Touch ID do displeje.

iPhone 8 Face ID FB

Dnes nejčtenější

.