Zavřít reklamu

Výtvory, které vytváří pro ARKit vývojáři po celém světě, vám ukazujeme poměrně často. Doposud jsme však nenarazili na žádný, který by vznikl pod rukama Čechů nebo Slováků. Tento fakt se však dneškem změnil a my máme tu čest vám ukázat pravděpodobně jeden z prvních ARKitových výtvorů z našich luhů a hájů.

Video, které nám zaslal náš čtenář (za což mu samozřejmě moc děkujeme), ukazuje velmi zajímavé využití jablečné rozšířené reality. Uživatel může pomocí této aplikace vyhledat určitý zeměpisný bod, který se mu pak zobrazí i na displeji ve směru a vzdálenosti jeho polohy. Lepší představu o celém projektu si však uděláte ze samotného videa.

I když může působit tato funkce v porovnání s některými zahraničními trošku komorně, nenechte se zmýlit. Své uplatnění si totiž zajisté najde například při různých pěších túrách jako navigační prostředek. Využít lze však i například jako popis krajiny, na kterou shlížíte z nějakého vyvýšeného bodu.

Doufáme, že se s podobnými projekty z českých a slovenských dílen budeme v budoucnu setkávat co nejčastěji. Naši vývojáři na to totiž určitě potenciál mají a své zlaté československé ručičky by mohli světu předvést i v tomto odvětví. Hodně štěstí.

arkit-od-naseho-ctenare

Dnes nejčtenější

.