Zavřít reklamu

Do představení nových jablečných telefonů už začínají někteří z nás odpočívat poslední desítky dnů. Některé novinky, které nové iPhony přinesou, jsou však stále zahaleny rouškou tajemství. Jednou z nich je i bezdrátové nabíjení, o kterém není zatím úplně jasné, jak ho Apple vyřešil. Zda přinese kýženou novinku jen prémiový iPhone 8 nebo se jí pochlubí i modely 7s a 7s Plus, zatím sice nevíme, získali jsme však alespoň fotky komponentů pro tuto technologii potřebných.

Fotografie, které můžete vidět v galerii pod tímto odstavcem, se objevily na čínské obdobě amerického Twitteru – serveru Weibo. Podle zdroje, který je na web umístil, se jedná o komponenty umožňující induktivní nabíjení skrz záda telefonu. Ta by totiž měla být podle všech dostupných informací skleněná, díky čemuž by měla tento typ nabíjení bez problému umožňovat. Se skleněnými zády se hovoří především ve spojitosti s iPhonem 8, implementace skla na záda 7s a 7s Plus je však také vcelku pravděpodobná.

Klasických kabelů se ještě chvíli nezbavíme

Pokud byste však měli strach, že se s příchodem bezdrátového nabíjení s klasickými kabely rozloučíme, buďte bez obav. Jablečná společnost s jejich zachováním ještě pěkných pár let zřejmě počítá. Minimálně do té doby, než se podaří vyvinout takové bezdrátové nabíjení, které vám telefon nabije bez ohledu na to, zda je položený na určité místo, či je využíván kdekoliv jinde v místnosti. Ostatně, přesně takové nabíjení je tajným snem všech jablečných fanoušků. Ozývají se totiž hlasy, které říkají, že každá jiná varianta, než ta s možností nabíjet kdekoliv v místnosti, je zbytečná a nevyužitelná. Takového vymoženosti se však při první verzi bezdrátového nabíjení v iPhonech s největší pravděpodobností nedočkáme a budeme muset využívat klasickou nabíjecí podložku. Zajímavé však je, že o ní nemáme zatím skoro žádné informace. V kuloárech se však šušká, že nebude součástí balení a bude se prodávat jako samostatné příslušenství. Třeba se však Apple v tomto směru pochlapí a nabíjecí podložku nám do krabiček velkoryse vloží.

Takto by měl vypadat iPhone 8 podle designéra @PhoneDesigner:

Každopádně máme teď alespoň lepší představu o tom, co bude zajišťovat jednu z hlavních novinek nové vlajkové lodi. Zda však bude technologie fungovat opravdu precizně, ukáže až čas. V minulých týdnech se však na veřejnost dostaly informace, které tvrdí, že jsou se softwarem pro bezdrátové nabíjení velké potíže a je možné, že bude schopen fungovat až s aktualizací na systém iOS 11.1. Snad se však Applu podařily tyto problémy zažehnat a my si toto nabíjení užijeme už od první chvíle používání telefonu. Nechme se však překvapit.

bezdratove nabijeni fb

Dnes nejčtenější

.