Zavřít reklamu

Nositelná elektronika zažívá v posledních letech obrovský boom. Není se čemu divit. To, co dříve zvládly při sportu sledovat pouze ty nejdražší telefony, zvládne nyní maličké zařízení připnuté na zápěstí a právě onu kompaktnost uživatelé milují. Technologické společnosti z tohoto odvětví jsou si tímto faktem velmi dobře vědomy a neustále se snaží své smartwatch a sportovní pásky vylepšovat tak, aby byly vždy o krok před konkurencí. Nejlepší pozici si už řadu let pečlivě hlídají Apple Watch, které jsou minimálně na trhu se smartwatch v prodejích absolutně nedostižným produktem. To by se však mohlo za pár let změnit. Společnost Fitbit totiž chystá pro své hodinky skvělou vychytávku, která nabídne uživateli daleko přesnější a obsáhlejší sledování vitálních funkcí.

Design standardní, měření jak z jiné planety

Už na první pohled je jasné, že se produkt Fitbitu nebude designem nikterak vymykat zaběhlému kukačkovému standardu. Co by však mohlo oslovit opravdu velkou část zákazníků, je zcela nový systém snímání, který by měl být podle nejnovějších informací založen na červených optických senzorech. To je sice samo o sobě takřka nicneříkající, přesto z toho však někteří odborníci vyčetli docela zajímavé informace. Podle nich jsou tyto senzory schopny krom „obyčejného“ měření tepové frekvence (která je touto technologií měřena daleko přesněji, než tomu bylo doposud) možno zjistit i stav hladiny kyslíku v těle či podobných statistik, které žádné jiné produkty nenabídnou.

Chytré kukačky od Fitbitu nabídnou samozřejmě i takové věci, jako je měření kroků či ušlé vzdálenosti, sledování spánku, nejrůznější notifikace z telefonu či cvičební plány přímo na displeji hodinek. Zatím však není úplně jasné, kdy se na pultech obchodů objeví. Dřívější zprávy hovořily o uvedení v období prázdnin, to se však podle všeho Fitbitu nepovede. V úvahu tak připadají první podzimní měsíce.

Těžko však říci, zda se Fitbit nezalekne představení Apple Watch 3, které by mohlo v této době proběhnout, a neschová si svůj produkt na později. Nabízí se však otázka, zda to má v tomto případě vůbec cenu. Apple Watch jsou opravdovým fenoménem a již jednou jsem se zmínil, že nemají na svém odvětví trhu žádnou konkurenci. Pokud však hledáte produkt, který bude měřit vaši sportovní aktivitu pravděpodobně ještě o něco přesněji, než to dělají dosavadní jablečné kukačky (těžko říci, jak na tom budou Apple Watch 3), možná jste právě našli alternativu.

fitbit-smarwatch-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.