Zavřít reklamu

Bývalý vysoce postavený manažer Googlu si nemůže vynachválit duální fotoaparát iPhonu 7 Plus. Vic Gundotra z internetové společnosti odešel v roce 2014 po téměř osmiletém působení. Během své kariéry se podílel na sociální síti Google+ a zabýval se mobilním vývojem. Přestože pracoval ve společnosti, která má pod svými křídly mobilní systém Android, má slabost pro produkty od cupertinské společnosti.

Vic Gundotra si zamiloval režim Portrét v iPhonu 7 Plus, který nazval doslova ohromujícím. Jelikož tento režim používá oba objektivy fotoaparátu, vytvoří se snímek s rozmazaným pozadím. Ani nepotřebujete nějakou drahou zrcadlovku. Stejný režim nabízí také OnePlus 5, který běží na Androidu, ale softwarové zpracování není na takové úrovni jako u iPhonu 7 Plus.

Dále bývalý manažer Googlu podotkl, že pokud jde o fotografování, telefony s Androidem jsou o několik let pozadu za iPhony.

„Zde je problém. Je to Android. Android je open source operační systém, který musí být neutrální vůči všem stranám. Zní to dobře, dokud se nedostanete do detailů. Divíte se někdy tomu, proč například Samsung telefony mají matoucí možnosti ve fotoaparátu? Je to proto, že pokud chce Samsung inovovat základní hardware (například lepší kameru), musí přesvědčit Google, aby přidal do systému příslušné rozhraní API. Jinak aplikace třetích stran nebudou moct používat všechny funkce kamery, ale funkce budou dostupné pouze v aplikaci pro fotografování od Samsungu. Přesvědčování Googlu může trvat i roky.“

Vypadá to, že bývalý manažer Googlu už nikdy nebude používat k fotografování smartphone s Androidem. „Ano, je to úžasné. Mimochodem, věnoval jsem veškeré své úsilí Googlu v letech 2007 – 2010 (poznámka redakce: v tomto období pracoval v mobilním vývoji Googlu). Takže tomuto tématu dobře rozumím. Pokud by záleželo na fotografování, nikdy bych si nekoupil telefon s Androidem.“

iPhone 7 Plus camera FB

Dnes nejčtenější

.