Zavřít reklamu

Předseda představenstva společnosti Google Eric Schmidt se zúčastnil během včerejšího večera zasedání Gartner Symposium/ ITxpo, kde mu mohli novináři a pořadatelé pokládat otázky. Když přišla otázka od analytika společnosti Gartner Davida Willise, který je šéfem pro výzkum mobilní komunikace ve společnosti Gartner, zřejmě nikoho nepřekvapila, David se totiž zeptal: „Když se zeptáte lidí zde v sále, mnoho z nich řekne, že Google Android není jejich hlavní platformou, když se jich zeptáte proč, odpoví… počkej Android přece není bezpečný.“

Co však zřejmě většinu čtenářů překvapí je odpověď, kterou blesku rychle Schmidt uvedl: „Není bezpečný? Je bezpečnější než iPhone!“ Jako reakce na tuto odpověď se údajně ozval smích z publika, na což Schmidt poznamenal, že Android používá přes jedna miliarda uživatelů na celém světě, díky které prošel Android velmi přísným bezpečnostním testováním v reálném světě.

Podle lidí z Google je tedy Android skutečně bezpečný a to ji navzdory tomu, že v letošním roce Phila Schillera potěšila zpráva F-Secure: 79% z 300 loňských hrozeb pro mobilní telefony bylo určeno pro Android a jen 0,7 pro iOS. Na druhou stranu musíme uvést, že je až neuvěřitelné kolika škodlivým aplikacím nebo bezpečnostním hrozbám musí uživatele Androidu každý den čelit a v podstatě se doposud neobjevila chyba nebo virus, který by je až na naprosté výjimky mohl reálně poškodit.

iPhone_5
iPhone_vs_Samsung

*Zdroj: zdnet.com

Dnes nejčtenější

.