Zavřít reklamu

To, že je dostupnost iPhonu v některých zemích vcelku špatná, asi tušíme všichni. Někteří místní hrdinové se proto čas od času rozhodnou vzít spravedlnost do vlastních rukou a svým krajanům nějaké to jablko opatřit. To, jak moc ilegální bude způsob jejich získání, si často ani neuvědomují. V opačném případě si to uvědomují až moc dobře a pak jsou dokonce ze svého slabého výkonu zklamaní. Své o tom ví i jedna Čínská pašeračka, kterou celníci odhalili.

Pašeračka se snažila přenést nové iPhony z Hong Kongu do vnitra Číny. Při náhodné prohlídce ji však celníci odhalili a žena musela celý svůj náklad nechat na celnici. Protože však měla všechny telefony namotané na sobě (jako kdybyste balili závin – pozn. red.), museli ji celníci nejprve rozmotat. Asi si dokážete představit jejich výrazy, když všechny pašované iPhony vyložily na stůl a spočítali je. Počty se totiž zastavily až na čísle 102. Navrch u ní našli ještě 15 kusů luxusních hodinek.

Někdo se toho holt nebojí

Zdá se vám to neskutečně moc? Nedivím se. Zadržená pašeračka však byla z čísla vcelku zklamaná. Doufala, že pokud bude chycena, alespoň svým množstvím překoná rekord. Ten však drží i po jejím pokusu jiný odvážlivec. Z toho totiž celníci vymotali o celých 44 iPhonů více, tedy rovných 146 kusů.

Hodnota zadržených iPhonů činí zhruba 100 000 dolarů, protože se jedná o novější a ve většině případů i co do kapacity největší modely. To však ještě nic není. Minulý měsíc zadržela čínská policie 20 distributorů Apple za nelegální prodej dat zákazníků. Škoda se v tomto případě dostala až na astronomických sedm milionů dolarů. V takovém případě už se vyplatí popřemýšlet, zda za to to riziko vůbec stojí. A co vy? Dokážete si představit, že byste někde na férovku pronesli pod oblečením 102 iPhonů?

iPhonů-pašeračka-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.