Zavřít reklamu

Snad nikdo nemůže říct, že si nikdy na iPhone nebo iPad nenainstaloval aplikaci, která by jej po pár vteřinách od spuštění neotravovala výzvou k hodnocení. Zbavit se nepříjemného okna nadobro často nelze, a tak většinou nezbývá než aplikaci opravdu ohodnotit, anebo vtíravou prosbu odložit na později.

Druhá možnost samozřejmě není ideální, protože dřív nebo později se žádost objeví znovu. Naštěstí existuje způsob, jak nad škemráním o udělení hvězdiček aplikacím mnohdy nevalné kvality úspěšně vyzrát.

Stačí se na pár vteřin „podvolit“ a prosbu o hodnocení odsouhlasit. Potom budete přesměrováni do App Storu, který stačí zavřít, aniž byste museli cokoliv udělat. Aplikace se totiž nedozví, že jste ji ve skutečnosti neohodnotili. Pamatovat si bude akorát to, že jste výzvu odsouhlasili, a už po vás v budoucnu nic takového chtít nebude.

Dá se předpokládat, že se žádost opět objeví po aktualizaci aplikace. A to proto, že App Store dává přednost hodnocením nejnovějších verzí. Nemusí to být ale pravidlem, a když už na vás výzva opět vyskočí, stačí opakovat stejný postup.

Jiná situace nastává v případě, že aplikaci používáte často a máte ji v oblibě. Pak není na škodu vývojáře podpořit a napsat jim pochvalnou recenzi, aby se i k dalším uživatelům dostalo, že jejich aplikace stojí alespoň za vyzkoušení. Zpětná vazba jim poslouží i při přípravách dalších vylepšení.

Tento trik se hodí především k zazdění aplikací, jež za mnoho nestojí, a přesto se neustále dožadují kladného hodnocení.

app store

Dnes nejčtenější

.