Zavřít reklamu

V několika posledních měsících jsme viděli už několik různých konceptů, jak by mohl vypadat očekávaný iPhone 8, přičemž ty nejzajímavější jsme pro vás shrnuli v tomto článku. Nyní se na čínské sociální síti Weibo objevily snímky a video zachycující tvrzené ochranné sklo pro výroční model. Obrázky sdílel i leaker Benjamin Geskin na Twitteru a video zase zahraniční server SlashLeaks. Podle tvrzeného ochranného skla bude iPhone 8 disponovat 5,8palcovým displejem, jehož design bude korespondovat s dosavadními předpoklady.

Ochranné sklo má minimální okraje, s výjimkou výřezu pro fotoaparát a senzory. Doposud jsme slyšely různé zprávy o tom, jak Apple vyřeší přední fotoaparát, aby bylo docíleno co nejtenčích okrajů. Podle některých renderů by měl mít malý výřez pro fotoaparát, senzor okolního světla, senzor přiblížení a případně i pro modul pro 3D snímání.

Aby byl výřez méně viditelný, bude zbytek černého pruhu pravděpodobně doplněn softwarově technologií, kterou poskytuje nový OLED displej, aby oblast na obrazovce vypadala jako jeden nepřerušovaný tmavý pás.

Tvrzené sklo zvané Olixar iPhone 8 Full Cover Tempered Glass Screen Protector vyjde podle na 31,99 dolarů. Podporuje nejen 3D Touch, ale zároveň má 2,5 zaoblený okraj, z čehož vyplývá, že iPhone 8 bude mít jen lehce zahnutý OLED displej, v podstatě stejně jako dnešní iPhony .

Nově se také vyplula na povrch nová informace o označení letošního iPhonu. Podle té by měl 5,8″ model nést označení iPhone Decade Edition. Jelikož nebyl nikdy tento název zmíněn, je potřeba k němu zachovat trochu skepticismu.

Už v loňském roce zaměstnanci Applu mluvili o letošním iPhonu jako o iPhonu 8, a proto se toto označení pro jubilejní model používá. S velkou pravděpodobností ale Apple nakonec rozhodne pro jiný název. Ve hře je iPhone X nebo iPhone Edition. Na oficiální název si ale budeme muset pravděpodobně počkat až do září.

iphone 8 screen protector fb

Dnes nejčtenější

.