Zavřít reklamu

Apple nikdy nebyl na naprostém vrcholu hardwarového vybavení, tedy minimálně pokud se bavíme o počítačích, které má drtivá většina z nás doma. Samozřejmě je tu Mac Pro a nově budeme mít také iMac Pro, ale když se podíváme na klasické iMacy nebo MacBooky, jsou za stejnou cenu rozhodně i výkonnější stroje. Právě nedostatečný výkon do jisté míry omezoval vývojáře her, kteří tak pro Mac příliš nevyvíjeli. Aby Apple vyrovnal chybějící výkon, představil před pár lety vychytávku s názvem Metal, což je API rozhraní, které dokáže využít výkon GPU v Macu co nejúčinněji a nejrychleji je to vůbec možné.

Během včerejší konference se pak objevil Metal 2, který ještě vylepšuje původní Metal a nové API nabízí nejvyšší možný výkon, který umožní vývojářům urychlit jejich aplikace. Přidává také podporu pro strojové učení používané při rozpoznávání řeči a počítačového vidění. Kombinace Thunderbolt 3 a Metal 2 umožňuje nejnáročnějším uživatelům přístup k výkonným externím grafickým čipům, které dodají počítačům Mac dodatečný výkon. Vývojáři tak mohou výužít extrémní výkon z externích grafických karet pomocí Thunderbolt 3 a Metal 2 API.

A jak jinak prezentovat extrémní výkon, který mají vývojáři nyní k dispozici než v rámci dnes tak oblíbené virtuální reality. MacOS High Sierra tak poprvé v historii Applu přináší podporu pro Virtuální Realitu a umožňuje vývojářům vytvářet neuvěřitelně kvalitní VR obsah. Vedoucí společnosti v oblasti VR jako je HTC se připojují k Applu a přidávají podporu pro VR na počítačích Mac. Valve optimalizuje platformu SteamVR pro MacOS a umožní připojení HTC Vive, zatím co Unity A epic přináší nové vývojářské nástroje pro VR do systému MacOS. Později v letošním roce dokonce Apple vydá aktualizaci Final Cut Pro X, která nabídne profesionální tvorbu 360 stupňových videí s možností importu, editace a exportu videa ve 360 stupních.

mac-sierra-davinci

Dnes nejčtenější

.