Zavřít reklamu

Včera představený iOS 11 přináší nejenom změny uživatelského rozhraní, ale také spoustu nových funkcí, o kterých se Apple nestihl na pódiu při představování zmínit. Už jsme vás informovali o tom, že do Ovládacího centra přibyla dlouho očekávaná ikona mobilních dat, při testování jsme ale přišli na další zajímavosti. Nově je totiž možné snadno nahrávat obrazovku iPhonu nebo iPadu, a to i včetně zvuku.

Doposud bylo možné zaznamenávat dění na obrazovce jen pokud jste vlastnili počítač od Applu. Pak už jen stačilo iOS zařízení k Macu připojit přes USB, spustit QuickTime Player a začít nahrávat. Záznam obrazovky se po ukončení pochopitelně uložil na úložiště Macu. Samozřejmě existovali i další možnosti, jak obrazovku nahrát (například Applem neschválená aplikace AirShou nebo pokud jste měli své zařízení jailbreaknuté), ale všechny byly vesměs pro uživatele nepohodlné.

Nyní s příchodem iOS 11 ale vše mění. Inženýři v Applu totiž přidali jednoduché nahrávání přímo do systému. Záznam obrazovky je možné spustit přímo z nového Ovládacího centra. To je totiž možné si částečně upravit (spodní ikony lze přidávat a odebírat), a to přímo v Nastavení –> Ovládací centrum. Zde si tak můžete přidat položku Screen Recording, pak už jen centrum vysunout a začít nahrávat. Uživatel si může i zvolit, zda chce zaznamenávat i zvuk z mikrofonu.

Jakmile nahrávání zahájíte, objeví se u horního okraje displeje již známá volba, že probíhá záznam a jak dlouho. Po klepnutí na tento panel se zobrazí okno, zda chcete záznam obrazovky zastavit, čímž se následně uloží přímo mezi fotografie. Odtud už jej pak lze sdílet jako obyčejné video.

iOS 11 screen record FB

Dnes nejčtenější

.