Zavřít reklamu

Pomalu ale jistě se blíží doba, kdy se nám do zařízení dostanou čím dál tím více schopnější prvky umělé inteligence. Je to totiž právě umělá inteligence, na které velcí technologičtí giganti v posledních letech intenzivně pracují. Bokem samozřejmě nezůstává ani Apple, který by měl výrazně přepracovávat a vylepšovat svou asistentku Siri. Její vývoj a navýšení schopností ovšem není jen tak. Proto se v posledních dnech objevily zprávy o tom, že se Apple vyvíjí vlastní samostatný systém, který se bude starat právě o funkce spojené s umělou inteligencí.

Pro potřebu AI Apple vyvíjí dedikovaný procesor, který by měl nést název „Apple Neural Engine“. Půjde o samostatný komponent v rámci zařízení, který se bude specializovat pouze pro potřeby AI. Doplní tak například Taptic Engine, který se stará o hmatovou odezvu.

Tento čip by pracoval společně s hlavním interním čipem a grafickým akcelerátorem, avšak přebíral by specifické úkoly, aby těmto čipům ulehčil, stejně tak aby rozšířil možnosti pro vestavěnou AI.

Za pomoci tohoto dedikovaného čipu by bylo možné provádět složitější a komplexnější úkony a to nejen v telefonech, tabletech a počítačích, ale také třeba v automobilech. Specificky by se jednalo například o funkce rozpoznávaní obličejů, rozpoznávání hlasu, predikci textu a tak dále. Zatím není jasné, zdali se tento čip objeví už v iPhonu 8, ale jeho vývoj probíhá. Nejnovější informace ohledně Siri, bychom se mohli dozvědět již za pár dní, na WWDC.

siri

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.