Zavřít reklamu

Na světě je nová napodobenina Apple Watch. Není ale jen tak ledajaká. Pochází z dílny slavného švýcarského výrobce hodinek, není vlastně ani trochu chytrá, zato se ale prodává v přepočtu za více než půl milionu korun.

Na první pohled vypadají „nechytré“ hodinky s názvem Swiss Alp Watch Zzzz (ano, skutečně se takto jmenují) od H. Moser úplně stejně jako populární Apple Watch. Mají stejný obdélníkový tvar se zaoblenými hranami, působícími dojmem zapuštění přímo do kovového rámečku, a černočerný displej.

A zde je ten háček – vlastně se nejedná o displej. A nejedná se ani o chytré hodinky. Fanoušci a znalci Apple Watch si mohou již na první pohled všimnout chybějící Digital Crown a postranního tlačítka. Na vypnutém „displeji“ hodinek se rovněž vůbec neukazuje čas.

Celé je to tedy vlastně jen vysoce ambiciózní trolling na účet cupertinského technologického giganta. H. Moser v tiskové zprávě dokonce dané zařízení přirovnává k „chytrým hodinkám, které jsou vypnuté nebo v režimu standby“ – přičemž ale žádné konkrétní hodinky nejmenuje.

Swiss Watch

Tisková zpráva by se vlastně mohla stát výživným podkladem pro žalobu ze strany Applu, který by mohl argumentovat tím, že H. Moser se snaží přiživit na popularitě Apple Watch. Trolling švýcarského výrobce hodinek může být sice do jisté míry povedený a odvážný, faktem ale je, že Apple vydělává na prodeji svých Apple Watch více, než řada švýcarských výrobců. Tisková zpráva dále zmiňuje striktní minimalismus hodinek, jejichž jediným účelem je vlastně jen ukazování času. Sebevědomí výrobci nechybí. Kromě popisovaného modelu vyrábí ještě hodinky s názvem Swiss Apple Watch Brrrr. Od každého modelu existuje pouze dvacet kusů, druhé hodinky se prodávají za 26 900 dolarů.

Swiss Watch FB

Zdroj: BGR

 

Dnes nejčtenější

.