Zavřít reklamu

Google pracuje na novém operačním systému nesoucím název Fuchsia, který by měl podle jejich slov nahradit jednoho dne systém Android i Chrome. Ve zkratce to tedy vypadá, že Fuchsia je pro společnost Google novým černým koněm na trhu s operačními systémy. Google dokonce začal při vývoji tohoto systému pracovat s vlastním jazykem Flutter SDK, který by měl vytvářet shodný kód jak pro Android, tak i pro iOS. Měl by tak výrazně ulehčit přechod z těchto platforem právě na Fuchsii. Nejlépe si však představu o designu tohoto nového operačního systému uděláte z tohoto krátkého videa.

Jak jste si již určitě všimli, na domovské stránce je profilový obrázek uživatele, který je aktuálně v systému přihlášen. Zatím nejsou vidět žádné složky na aplikace. Celkově se vzhled systému od Androidu výrazně liší a spíše na nás působí jako hodně vzdálený příbuzný Windows Phonu. Domovské plochy se totiž dají posouvat nahoru nebo dolů a uzpůsobovat si tak systém pro naše osobní potřeby.

Podle slov Googlu byste měli všechny „příběhy v aplikacích“ moci bez problému přesouvat nahoru a dolu a v případě potřeby okamžitě rozbalit buď na celou obrazovku, nebo jen na část prostřednictvím režimu pro více oken. Pokud se zaměříme v systému na spodní část obrazovky, všimneme si inteligentního osobního asistenta Google Now. Ten bude uživateli poskytovat různé návrhy na vyhledávání či aplikace zrovna podle toho, v jaké situaci se právě budete nacházet. Samozřejmostí je i lišta pro rychlé vyhledávání na internetu.

Využilo se úplně vše

Co se týče profilového obrázku na úvodní obrazovce, i ten má v systému své využití. Klepnutím na něj byste měli dosáhnout rychlého přístupu do základních nastavení Fuchsie, jako je například ovládání hlasitosti, jas obrazovky, režim v letadle, zamykání displaye po určitém čase neaktivity či zapnutí či vypnutí orientace displaye na otáčení telefonu. Naleznete tu i informace o výdrži baterie, bezdrátových sítích či signálu vašeho operátora..

Pokud Google svůj nový operační systém dotáhne opravdu k dokonalosti, dají se od něj čekat velké věci. Nechme se tedy překvapit.

Google-Fuchsia-FB

zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.