Zavřít reklamu

Produkty společnosti Apple jsou světoznámé svým krásným designem, jednoduchým ovládáním, vzájemnou propojeností a spolehlivostí. Jen si přiznejme, že toto jsou velké důvody k tomu, proč firmu s nakousnutým jablíčkem milovat. I tak se může samozřejmě stát, že naše zařízení selže. Tím je myšleno jeho poškození nebo chyba v systému. Objeví se jen obyčejný problém s aktualizací softwaru, někdo vám může polít MacBook v kanceláři nebo jen iPhone vyklouzne z ruky, spadne iPhone do vody a utopí se. Proto svá zařízení zálohujeme. Apple k tomu nabádá své uživatele neustále všemi možnými způsoby. Přímo do systémů zabudoval nástroje na snadné ukládání dat ať už na macOS pomocí Time Maschine nebo na iOS do iCloudu, či do iTunes.

Taková záloha zařízení zabere někdy i mnoho gigabajtů. Pokud zálohujete pravidelně, je to jedině dobře, ale po chvíli se vám začnou staré zálohy kupit, obzvlášť pokud máte více zařízení, a vám se zmenšuje prostor na úložišti. Proto si ukážeme, jak se starých záloh zbavit.

Smazání zálohy iPhonu, iPadu, iPodu

Jak již bylo řečeno, zálohy těchto zařízení zabírají hodně místa. V tomto případě se jedná až o desítku a více GB. Návod pro smazání záloh z iCloudu je univerzální a funguje s nejnovější verzí iOS 10.3 i se staršími.

Na Macu a PC

  1. Otevřete iTunes
  2. V horní liště klikněte na iTunes (Mac) nebo na Úpravy (PC)
  3. Z nyní zobrazené nabídky zvolte Zařízení
  4. Vyberte na nechtěnou zálohu s stiskněte Smazat zálohu
itunes-preferences-mac
itunes-backups

Na iCloudu

  1. Spusťte aplikaci Nastavení
  2. Vejděte do kategorie Obecné
  3. Úložiště a využití iCloudu
  4. Nyní ve spodní části ICLOUD otevřete Spravovat úložiště
  5. V sekci ZÁLOHY vyberte nechtěnou zálohu a klikněte na ni
  6. Ve spodní části stránky se zobrazí červené tlačítko Smazat zálohu

 

Smazání zálohy Apple Watch

Tyto zálohy se ukládají do iPhonu. Zabírají sice jen velmi málo místa, ale pro uživatele s 16GB úložištěm se může i tak jednat o zbytečnou, starou a přebytečnou položku.

  1. Spusťte aplikaci Nastavení
  2. Vejděte do kategorie Obecné
  3. Úložiště a využití iCloudu
  4. Nyní v horní části ÚLOŽIŠTĚ otevřete Spravovat úložiště
  5. V právě zobrazeném seznamu bude potřeba vyhledat aplikaci jménem Watch, nejspíše bude zabírat do 15MB. Klikněte na ni.
  6. V pravém horním rohu je tlačítko Upravit
  7. Teď už stačí jen pomocí červených tlačítek promazat zálohy které nechcete.

 

iPhone 6s Apple Watch imore

Dnes nejčtenější

.