Zavřít reklamu

Každé chytré zařízení, které používáte, je dobré pravidelně zálohovat přes iTunes. V případě poruchy pak nepřijdete o svá data, která pak můžete nahrát do nového zařízení a předejít tak rozčilování se nad ztrátou. Při pravidelném zálohování se však data přepisují tak, aby zabraly méně místa na disku a starší záloha se tak nahradí novou.

Přepisování však lze předejít archivováním jednotlivých záloh jinam na disk, díky čemuž nebude program schopný zálohu najít a bude muset vytvořit novou. Samozřejmě je zde možnost zálohy zařízení na iCloud, jenže většina lidí používá předplatné s pouhými 5 GB místa, které rychle zaplní.

Jak archivovat iTunes zálohu na macOS

  1. Spusťte iTunes.
  2. V horním panelu klikněte na iTunes → Předvolby → Zařízení.
  3. Zde se nachází seznam záloh všech zařízení. Na tu, kterou si chcete archivovat, klikněte pravým tlačítkem myši a zvolte Archivovat.

U zálohy se pak zobrazí konkrétním časem a datem, kdy byla archivována. Od té chvíle tak nebude program schopen ji přepsat a vy ji budete moci kdykoliv použít k obnovení vašeho zařízení.

Jak archivovat iTunes zálohu na Windows

  1. Spusťte program a zálohujte své zařízení.
  2. Otevřete Průzkumník souborů.
  3. V řádku pro cestu k souboru vše nahraďte výrazem %appdata%.
  4. Jděte do Apple Computer → MobileSync → Backup.
  5. Zde se nachází složky se všemi uloženými zálohami. Tu, která má na sobě nejnovější datum, zkopírujte někam jinam na disk nebo ji jednoduše přejmenujte a nechte ji na stejném místě.
Apple Music iTunes FB

 

Dnes nejčtenější

.