Zavřít reklamu

Apple ve čtvrtek 27. dubna otevře obchod na Středním východě. Exkluzivní nákupní středisko Apple Dubai Mall s vystrčeným průčelím o průměru 56 metrů disponuje balkonem, z něhož se otevírá výhled na jeden z nejznámějších mrakodrapů světa Burj Khalifa a na dubajskou fontánu. Pasáž je nejen místem k nakupování, ale zákazníci odtud mohou sledovat velkolepé večerní show fontány.

„Považujeme naše obchody za moderní městská náměstí, kam návštěvníci přijíždí za obchodem, inspirací, učení se a seznamování s ostatními lidmi,“ uvedla Angela Ahrendtsová, senior viceprezidentka pro maloobchod Applu, v tiskové zprávě. „A které místo je lepší než místo spojující výhled na dubajské epicentrum s dubajskou fontánou, mrakodrapem Burj Khalifa a nákupním střediskem Dubai Mall. Jsme poctění tím, že máme obchod na jedné z nejneuvěřitelnějších a nejdynamičtějších křižovatek světa.“

V Apple Dubai Mall se budou odehrávat významná události včetně živé hudby, osobních rozhovorů s tvůrci filmů a fotografy či živé workshopy s nejlepšími talenty na světě. Apple Dubai Mall se otevře 27. dubna, přičemž slavnostní událost bude doprovázet i živá hudba.

Stejně jako většina obchodů cupertinské společnosti, tak i Apple Dubai Mall je tvořen z průhledných stěn. Odstraněna je tak bariéra mezi obchodem a komunitou. Architektonickým vrcholem budovy je osmnáct motorově poháněných solárních kolektorů „Solar Wings“, které reagují na neustále se měnící podmínky prostředí. Jakmile bude svítit ostré slunce, tak obchod chladí, naopak ve večerních hodinách se otevřou. Jedno solární křídlo je vyrobeno z 340 polymerových tyčí vyztužených uhlíkovými vlákny.

Obchod v Dubaji postavila architektonická společnost Foster + Partners, která pracuje i na Apple Parku.

dubai_solar_wings

Zdroj: Apple

Dnes nejčtenější

.