Zavřít reklamu

Apple zveřejnil zprávu o své zodpovědnosti k životnímu prostředí, přičemž jeho cílem je ukončit těžbu. Cupertinská společnost pracuje na „dodavatelském řetězci s uzavřenou smyčkou“, který by umožnil zastavit těžbu vzácných nerostů a kovů.

„Byli bychom rádi, abychom mohli jednoho dne vytvářet produkty z recyklovaných materiálů,“ říká Apple na svém aktualizovaném webu o životním prostředí. Viceprezidentka životního prostředí, politiky a společenských iniciativ Lisa Jackson v rozhovoru s VICE o těžebním plánu řekla, že je to místo, kam by měla technologie směřovat. „Vyhlásili jsme cíle dříve, než jsme úplně přišli na to, jak to udělat,“ dodala Lisa Jackson v rozhovoru.

Většina komponentů, která se používá v iPhonu, se nerecykluje, ale to chce Apple změnit tím, že začne používat součástky ze starých iPhonů a zkombinuje je s vysoce kvalitním recyklovatelným kovem zakoupeným u dodavatelů. Apple zdvojnásobí investice do inteligentních robotů, jako je Liam, který dokáže rozebrat iPhone na nejmenší součástky. A dále chce motivovat zákazníky, aby vraceli stará zařízení přes recyklační program Apple Renew.

Ve zprávě společnosti je uveden i další milník. Apple chce na výrobu svých produktů používat z 96 procent pouze čistou energii, přičemž k tomu směřuje tím, že jeho datová centra jsou poháněna solárními, vodními a větrnými elektrárnami.

Apple má nyní sedm dodavatelů, kteří se zavázali využívat obnovitelné zdroje energie. Apple plánuje pomoct těmto dodavatelům přinést 4 gigawatty obnovitelné energie do roku 2020. Pokud jde o obaly, více než 99 procent obalů, v nichž jsou produkty Applu, jsou z jeho chráněných udržitelných lesů. Apple získal obrovská území lesů, o které se stará a spravuje je. Závěrem můžeme jen říct, že toto je další krok v tom, aby se gigant z Cupertina stal nejekologičtější společností na světě.

apple-renew-program

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.