Zavřít reklamu

Apple chce, aby společnost LG začala vyrábět OLED displeje, a tím by od příštího roku dodávala OLED displeje pro iPhony. Aktuálně je největším výrobcem OLED displejů Samsung, který se stává v letošním roce výhradním dodavatelem pro cupertinskou společnost. Apple si objednal 70 milionů OLED panelů, které by měl použít u jubilejního modelu. Apple sice letos odebere OLED displeje od pouze svého rivala, ale příští rok už by to mělo být jinak, protože na trh s OLED panely pravděpodobně vstoupí i LG.

Společnost LG se rozhodla, že v roce 2018 bude dodávat OLED displeje pro vlajkové lodě Applu. Údajně toto rozhodnutí potvrdila správná rada na svém zasedání.

„Obdrželi jsme od společnosti Apple žádost, abychom jí dodávali malé a středně velké OLED panely. Koncem června se uskuteční mimořádné zasedání správní rady a učiníme rozhodnutí, která s výrobou OLED technologie souvisí, stanovíme kapacitu a objem investic.“

Apple se rozhodl objednávat OLED displeje i od LG, protože chce strategicky odebírat malé a středně velké OLED od různých výrobců. Společnost LG si zpočátku nebyla jistá, zda zvládne masově produkovat dostatečné množství OLED panelů v dostatečné kvalitě, protože s tak obrovskou výrobou nemá zkušenosti. Ale na druhou stranu došla k závěru, že nechce zaostávat za ostatními konkurenty na trhu, a proto chce do rychleji se rozvíjejícího OLED průmyslu investovat.

LG je už hlavním dodavatelem OLED panelů pro Apple Watch, přičemž pro inteligentní hodinky dodává mnohem menší množství panelů, než by se požadovalo pro iPhone.

iPhone 8 curved OLED concept 2

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.