Zavřít reklamu

Poté, co se Apple údajně distancoval od spolupráce se společnostmi Imagination Technologies (GPU) a Dialog Semiconductor (PMIC obvody), se kalifornský gigant může „zbavit“ společnosti Synaptics. Ta, kromě výroby ovladačů pro displeje nebo biometrických technologií, vlastní společnost Renesas, která produkuje čipy pro displeje iPhonů. Nikkei, japonský business web, tvrdí, že Apple zvažoval odkup Renesas v roce 2014 s myšlenkou vylepšení ostrosti displejů a životnosti baterie. Za tím vším stojí snaha o přesunutí výroby čipů pod vlastní střechu.

Je nutné však poznamenat, že konec spolupráce s Applem oznámilo jen Imagination Technologies. Jako důkaz, že se Apple s výrobcem GPU rozchází můžeme brát také fakt, že analytici z Credis Suisse změnili Imagination rank ze středního rizika na vysoké riziko. Dialog Semiconductor tvrdí, že vztah s klíčovým zákazníkem (Applem) se nijak nezměnil.

Credit Suisse ohodnotilo i další dodavatele Applu, například RF Suppliers nebo Skyworks Solutions. Udělilo jim rank „nízké riziko“ z hlediska insourcingu (včlenění původně externě zajišťovaných činností zpět dovnitř organizace).

Apple těmito činy chce zlepšit R&D (výzkum a vývoj) a zvýšit svůj zisk (nebude platit marže ostatním dodavatelům).

iPhone 6s side volume switch FB

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.