Zavřít reklamu

Podle analytika vyvíjí Apple svůj vlastní procesor pro iPhone a iPad, který by měl být šetrnější k baterii. Zpráva od Bankhaus Lampe říká, že Apple hledá náhradu za svého současného dodavatele PMIC obvodů – německou společnost Dialog Semiconductor. Konec spolupráce by mohl nastat v roce 2019.

Analytik konstatuje, že Apple agresivně najímá inženýry od dodavatelů třetích stran a již nyní má tým zaměstnanců, kteří pracují na procesorech. Zdroj obeznámený se záležitostí potvrdil, že Apple najímá nejlepší Dialog inženýry v Mnichově. Toto tvrzení také navazuje na zprávu, která informuje o skutečnosti, že Apple si začne během dvou let sám vyrábět grafické čipy.

Na životnost baterie u iPhonů si lidé často stěžují, proto dává smysl, že Apple hodlá v této oblasti investovat své prostředky a vyměnit součástky třetích stran za vlastní komponenty, které si sám navrhne. Apple se již dříve nechal slyšet, že chce vyrábět klíčové součástky, aby získal konkurenční výhodu. Výroba vlastních obvodů, které jsou šetrné k baterii do tohoto tvrzení jednožnačně zapadá.

Apple s navrhováním vlastních součástek začal už u CPU čipů, kde procesory A6, A7, A8, A9 a A10 si navrhl sám. Kalifornský gigant také jako první na trh uvedl 64-bitový procesor (ve smartphonech) a i nyní nijak nezaostává za konkurencí. Právě naopak, v benchmarcích kralují zařízení s nakousnutým jablíčkem.

Akcie společnosti Dialog Semiconductor se propadly až o 20 % v reakci na snížení ratingu ze strany banky Bankhaus Lampe. Zpráva od Barclays Research je ale méně pesimistická, tvrdí, že je nepravděpodobné, aby Apple přerušil spolupráci s německým výrobcem. Barclays říká, že tým Applu o 80 inženýrech je příliš malý oproti týmu Dialogu (přes 1 300 inženýrů).

iPhone 6 Plus battery FB

Zdroj: 9to5Mac

Dnes nejčtenější

.