Zavřít reklamu

Společnost Western Digital, která se zabývá především výrobou pevných disků, dnes oznámila velmi zajímavou novinku, která by mohla zaujmout nejednoho majitele nového MacBooku Pro. Jedná se o externí disk, který je navíc zkombinovaný s externím napájecím zdrojem. Kromě zálohy svých dat jej tak budete moci využívat i jako jakousi powerbanku pro svůj MacBook Pro. Zařízení se jmenuje Western Digital G-Drive USB-C a jak již název napovídá, nabíjení a přenos dat fungují přes jeden USB-C konektor. Western Digital s touto novinkou cílí na profesionály, kteří vyžadují velké množství datového prostoru a nechtějí být omezování základní výdrží MacBooků Pro.

Externí disk G-Drive USB-C je k dispozici ve třech kapacitách (v závislosti s obsaženým pevným diskem uvnitř) a to 4, 8 a 10TB. Zařízení je kompatibilní s funkcí Time Machine. O propojení s vašim počítačem se stará USB rozhraní. Na těle disku je USB 3.1 type C konektor, v balení se nachází také klasický type A konektor, díky kterému budete moci disk používat i u starších zařízení. Mimo USB-C se na disku nachází také Kensington zámek, zdířka pro napájení a spínač vypnutí/zapnutí.

Uvnitř se nachází klasický plotnový pevný disk, takže rychlosti nijak závratné nejsou. Podle specifikací je rychlost přenosu kolem 200MB/s. Zajímavější je ovšem integrovaná baterie. G-Drive je tak schopný dodat až 45W přes USB-C (resp. Lightning 3) konektor. Předobjednávky jsou možné skrze web výrobce a začínají na 200 dolarech za 4TB model, 350 dolarech za 8TB model a konečně také 500 dolarech za vrcholný, 10TB model. Dostupnost má být ještě v rámci druhého čtvrtletí letošního roku.

g-drive_usb-c_hero3_gp

Dnes nejčtenější

.