Zavřít reklamu

Apple minulý týden vydal po několikaměsíčním testování iOS 10.3, který přinesl hned několik menších novinek. Aktualizaci si stáhnete v Nastavení → Obecné → Aktualizace softwaru. Ale pokud máte iPhone 5 anebo iPhone 5c, pravděpodobně se vám aktualizace systému v této nabídce neobjeví. V takovém případě musíte provést instalaci iOS 10.3 přes iTunes na počítači.

Prozatím není jasné, proč cupertinská společnost neumožňuje aktualizaci na iOS 10.3 u iPhonu 5 a 5c bezdrátově. Spousta uživatelů si na sociálních sítích stěžovala, že aktualizace na starších modelech s 32bitovým procesorem Apple A6 byla neúspěšná anebo se vůbec nezobrazila.

Jestliže chcete nainstalovat iOS 10.3, potom iPhone připojte kabelem Lightning k počítači. Spusťte v počítači aplikaci iTunes, přes který nainstalujete aktualizaci nové verze systému. Sám server AppleInsider potvrdil, že na iPhone 5c se dá iOS 10.3 přes iTunes bez problémů nainstalovat.

Verze iOS 10.3 vyšla minulé pondělí a přináší zajímavé funkce, například Najít AirPody. Dokonce i Siri se dočkala výrazných změn, například se dá použít při placení anebo pro kontrolu stavu účtů v platebních aplikacích.

Apple už začal pracovat na dalších beta verzích iOS, přičemž přeskočil verzi 10.3.1 a rovnou vydal verzi 10.3.2. A z této uvolněné verze je patrné, že Apple už při dalších aktualizací systému nebude podporovat iPhone 5 a 5c.

iOS 10.3 FB

Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.