Zavřít reklamu

Jakmile si založíte na Instagramu nový účet a začnete vkládat nové fotografie a videa, kterýkoliv uživatel si může váš profil vyhledat a vaše příspěvky uvidí. Tomu se však dá zabránit tím, že uděláte svůj profil soukromý. To znamená, že vás bude moci stále kdokoliv vyhledat, ale po otevření vašeho profilu uvidí jen vaše bio, profilovou fotografii a počet příspěvků, sledujících a sledovaných.

Pro zobrazení vašich příspěvků pak bude muset uživatel požádat o sledování, které budete muset vy osobně potvrdit. Díky tomu budete mít přehled o tom, kdo si může vaše fotografie zobrazit a kdo vás chce sledovat.

Jak v aplikaci Instagram pro iOS udělat svůj účet soukromý

  1. Spusťte na svém zařízení aplikaci Instagram.
  2. V dolním panelu klikněte na tlačítko vašeho profilu v pravém dolním rohu.
  3. V pravém horním rohu se nyní nachází ozubené tlačítko Nastavení. Klikněte na něj.
  4. V sekci Účet se nachází vespod přepínač nazvaný Soukromý účet. Jeho aktivací se váš profil změní na soukromý.

Od této chvíle si tedy nebudou moci uživatelé, kteří vás nesledují, zobrazit vaše fotografie a videa, která na sociální síť přidáte. Pro přepnutí na veřejný profil stačí jít zpět do nastavení a posuvník přepnout do polohy vypnuto.

instagram-stories-fb

Dnes nejčtenější

Další články