Zavřít reklamu

Před několika měsíci přidala společnost Instagram, kterou pod sebe vzal před pár lety americký gigant Facebook, revoluční novinku, kterou nazvala Stories. Tyto příběhy v podstatě převzala od konkurenčního Snapchatu, který na ní stavěl. Uživatelé tyto příběhy přijali a začali používat vcelku rychle, jelikož se jedná o rychlý způsob, jak se svými sledujícími sdílet svůj den. Na rozdíl od běžných příspěvků totiž fotky a videa z vašeho příběhu po 24 hodinách samy zmizí.

Někomu se však nemusí líbit, že by tyto příběhy viděl někdo nežádoucí. Naštěstí pro ně Instagram v nastavení umožňuje příběhy před konkrétními lidmi skrýt. Rovněž je možné dodatečně nastavit, kdo může na vaše příběhy pomocí zprávy odpovědět. To však už bohužel není možné omezit pro jednotlivce, ale pouze pro sledující, sledované nebo odpovědi kompletně vypnout.

Jak na iOS v aplikaci Instagram skrýt své Stories a omezit možnost odpovědi

  1. Spusťte aplikaci Instagram.
  2. V dolním panelu klikněte na váš profil.
  3. V pravém horním rohu klikněte na ozubené kolo, které vás přenese do nastavení.
  4. Vyberte položku Nastavení příběhů.
  5. Jako první možnost se nachází vybrání lidí, před kterými chcete své Stories skrýt. Po rozkliknutí se zobrazí seznam všech vašich sledujících. Jejich zatržením před nimi pak svůj příběh skryjete.
  6. Hned pod předchozí volbou se nachází možnost omezit odpovědi na vaše příběhy. Na výběr máte z vašich sledujících; sledujících, které sledujete a vypnuto.

Pod touto možností se nachází ještě jeden přepínač, pomocí kterého se vám mohou příspěvky, které vložíte do svého příběhu, automaticky uložit do zařízení. V základním nastavení je tato možnost vypnutá kvůli tomu, že jsou Stories myšleny jako dočasný obsah, který se po určitém čase nadobro smaže. Pokud si však chcete své zážitky ponechat, zatrhněte tuto možnost a o fotky a videa nepřijdete.

instagram-stories-fb

Dnes nejčtenější

.