Zavřít reklamu

O víkendu při brouzdání na českých oficiálních stránkách Applu jsem si všiml jedné zajímavosti. Společnost má totiž v nabídce stále legendární Mac OS X 10.6 Snow Leopard, který představila už 8. června 2009 na WWDC, tedy téměř před osmi lety. Jedná se o verzi systému, která je mezi dlouholetými uživateli Applu známá jako jedna z nejspolehlivějších vůbec. Softwaroví inženýři z kalifornského giganta se tenkrát totiž zaměřili především na odladění chyb, rozšíření podpory 64-bitové architektury u nejpoužívanějších aplikací (Safari, QuickTime Player) a hlavně i na úsporu úložiště – Snow Leopard zabral jen polovinu místa na disku než jeho předchůdce

Mac OS X 10.6 Apple do dnes prodává za 549 Kč, přičemž původní cena při upgradu z předchozí verze byla 29 dolar (přibližně 733 Kč). Apple má nabídku se systém skrytou před běžnými zákazníky, v softwarovém příslušenství pro Macy ji tak nenaleznete. Na položku se dostanete jedině přes vyhledávání na stránkách, kde je poté ještě potřeba zvolit sekci Doplňky, případně můžete použít osvědčený Google, kde se vám nabídka se systémem objeví hned na první pozici.

Po boku Snow Leoparda prodává Apple ještě Mac OS X 10.7 LionMac OS X 10.8 Mountain Lion, a to za stejnou cenu jako jejich předchůdce, tedy za 549 Kč. Zatímco nejstarší Mac OS X 10.6 vám Apple doručí (za 151 Kč) na fyzickém nosiči, přičemž jej má stále na skladě, tak zbylé dva novější systém vám Apple po zaplacení pošle přes e-mail.

Mac OS X 10.6 Snow Leopard FB

Dnes nejčtenější

.