Zavřít reklamu

Widgety, které se v mobilním operačním systému iOS objevily poprvé v iOS 9, byly s příchodem další velké aktualizace iOS vylepšeny. Tím vylepšením je, že je možné widgety pomocí 3D Touch zobrazit rovnou na domovské obrazovce bez nutnosti swipování. Stačí zatlačit na ikonu některé aplikace, která nabízí widget a je optimalizována pro iOS 10. Ten se pak zobrazí nad dalšími tlačítky. Díky tomuto gestu je pak možné si widget i rychle připnout na kartu Zobrazení dnešního dne mezi ostatní.

Pomocí jednoduchého triku si tak ušetříte čas s hledáním dané aplikace v seznamu všech widgetů, což může být obzvlášť při velkém množství nainstalovaných aplikací náročné.

Jak na iPhonu s iOS 10 pomocí 3D Touch triku rychle přidat widgety

  1. Zatlačte na ikonu aplikace, jejíž widget si chcete přidat.
  2. Jakmile se zobrazí widget společně s dalšími tlačítky, přestaňte tlačit.
  3. V pravém horním rohu widgetu klikněte na tlačítko Přidat widget.

Nyní se widget připne na kartu Zobrazení dnešního dne, kterou můžete zobrazit přejetím zleva doprava na domovské nebo zamykací obrazovce. Další cestou, jak na obrazovku vstoupit z jiného prostředí, je pomocí stažení notifikačního centra a následného přejetí zleva doprava. Pokud se vám při zatlačení na ikonu aplikace nezobrazí žádný widget, je možné, že jej aplikace nemá a nezbývá než vyčkat na budoucí aktualizace.

3D Touch iOS 10 FB

Dnes nejčtenější

.