Zavřít reklamu

Když na macOS pořídíte screenshot obrazovky, výsledný obrázek bude mít okolo sebe stínový efekt. Někomu však může tento stín vadit, jelikož je pak těžší screenshot umístit v dokumentu nebo na webové stránce na správnou pozici. Zachytit obrazovku bez někdy nepotřebného efektu je však velmi jednoduché a navíc lze trikem odstranit i u již pořízených screenshotech.

Jak na macOS udělat screenshot obrazovky bez stínového efektu

  1. Na svém počítači s macOS stiskněte najednou kombinaci kláves Command + Shift + 4. Tím vstoupíte do módu pro zachycení vybrané plochy a kurzor myši se změní na křížek.
  2. Stiskněte mezerník. Tím změníte kurzor na obrázek fotoaparátu, což znamená, že budete pořizovat snímek daného okna.
  3. Nyní podržte tlačítko Option a přesuňte kurzor na okno, které chcete zachytit. V tuto chvíli stačí už jen stisknout levé tlačítko myši, čímž snímek zachytíte.

Výsledný obrázek pak bude bez efektu stínu. Pokud byste chtěli snímek uložit rovnou do schránky pro následné vložení do dalších aplikací, můžete místo zkratky Command + Shift + 4 použít zkratku Control + Command + Shift + 4. Po pořízení se tak snímek při použití této zkratky uloží rovnou do schránky, ze které jej můžete vkládat kamkoliv si zamanete a navíc jej můžete pomocí Universal clipboard synchronizovat i do schránky vašich dalších zařízení.

screenshoty bez stinu Mac

Dnes nejčtenější

.