Zavřít reklamu

Applu byl nedávno uznán patent popisující další nové způsoby, kterými by bylo možné přispět k novým funkcím Apple Watch řemínkům. Patří mezi ně například zdravotní senzory, fotoaparáty či dokonce baterie.

Patent používá obvyklou obecnou terminologii, což napovídá tomu, že moduly v něm popsané by mohly nabídnout prakticky cokoliv od kamery po baterii. V roce 2015 Tim Cook prohlásil, že společnost má velký zájem o produkty zaměřené na zdraví, ale rozhodla se nepřidávat přímo k hodinkám další senzory.

„Nechceme s hodinkami absolvovat proces schvalování úřadu pro kontrolu potravin a léků (Food and Drug Administration – FDA). Nevadilo by mi nechat tímto procesem projít něco, co k hodinkám patří. Pro hodinky samotné to ale neplatí. Brzdilo by nás to od inovace, cykly jsou příliš dlouhé. Můžete si ale začít představovat jiné věci, které by se s hodinkami mohly pojit. Možná aplikaci, možná něco jiného.“

Přídavné senzory, o kterých byla řeč, by mohly obsahovat například měření saturace nebo monitorování hladiny krevního cukru. Apple zmíněné měření saturace odmítal implantovat do samotných Apple Watch navzdory faktu, že hardware, používaný pro senzor srdečního tepu, touto možností disponuje. Apple Watch Series 2 mají mnohem výkonnější baterii, než jejich předchůdce, přesto by možnost nabíjení z řemínku uvítal určitě každý. Stejně tak se jistě najde cílová skupina i pro fotoaparát či reproduktory.

Apple Watch camera CMRA

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.