Zavřít reklamu

O budoucím iPhonu se objevuje čím dál tím více informací a podle všeho by měl nabídnout víc než jen zakřivený OLED displej. Respektovaný analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities tvrdí, že se u iPhonu 8 i u nových iPadů dočkáme zcela nového Touch ID, zakomponovaného pod displejem.

Nové Touch ID znamená i nový optický senzor. Vše je podle analytiků zatím stále ještě ve fázi vývoje. V budoucnu bychom ale podle odborníků dokonce ani nemuseli potřebovat čtečku otisků prstů. Kuo prohlašuje, že se Apple chystá na zavedení funkce rozeznávání obličeje coby součásti příštího iPhonu. Funkce rozpoznávání obličeje není sice žádnou novinkou, Apple by ji ale mohl dotáhnout k takové dokonalosti, že by čtení otisku prstu již nemuselo být vůbec zapotřebí. Pokročilé rozpoznávání obličeje by nemělo jít obejít ukázáním fotografie, čtení bude rychlé a bude fungovat za nejrůznějších podmínek, takže ani ve tmě nebudete muset zadávat PIN kód.

 

Jakkoli tyto odhady mohou znít skvěle, je potřeba mít neustále na paměti, že se jedná jen o odhady. Analytici mají nepochybně větší přehled a mohou ledacos relativně věrně předpovědět, konečné slovo má ale vždy Apple.

iphone-8-touch-id-display-fb

Zdroj: Engadget.com

Dnes nejčtenější

.