Zavřít reklamu

„Nejslavnější“ soudní sport mezi Applem a Samsungem se vrací znovu na start. Více než šest let táhnoucí se soudní spor ohledně obecného designu telefonu a základních ovládacích prvků, se opět vrací na úplný začátek. Za posledních šest let se tento spor objevil v několika instancích a v několika různých soudech. Nakonec vše ukončil Ústavní soud, který se také nedokázal shodnout a celý spor tak poslal znovu na startovní čáru. Po šesti letech tak vše začíná od znova. Podle informací ze zahraničí tento týden obě společnosti předložily veškerou potřebnou dokumentaci. Během následujících týdnů tak vše začne od znova. 

Hlavním cílem nově otevřeného sporu bude zjistit, jaké škody vlastně Samsung Applu způsobil tím, že porušil jejich patent ohledně designu telefonu. Původní patent Applu zahrnoval mobilní telefon s oblými rohy, na jehož displeji jsou zobrazeny ikony ve čtvercové mřížce, které jsou zde umístěny proti černému pozadí.

Hlavní problém celého sporu je, že Apple chce nahradit škody za všechna prodaná zařízení, která tento patent porušila, zatímco Samsung se snaží o to, aby byla škoda vyčíslena jen podle konkrétních komponent, které patent porušují, nikoliv pak celá složená zařízení, která obsahují komponenty, jenž se onoho patentu vůbec netýkají. Nyní tedy obě společnosti čeká další přelíčení, kde se bude řešit právě toto.

iphone-galaxy samsung apple
130807185754-apple-vs-samsung-620xa

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.