Zavřít reklamu

Potřebujete dostat svůj iPhone 7 nebo iPhone 7 Plus do DFU režimu? Nyní, když je iPhone bez klikacího domovského tlačítka, možná přemýšlíte, jak iPhone 7 do DFU režimu dostat. DFU režim je pokročilý recovery a restore mód, do kterého můžete svůj iPhone dostat. Někdy je to nezbytné kvůli řešení problémů, obnovování nebo při používání IPSW souborů k aktualizaci přístroje.

Typicky se DFU režim používá výhradně pro řešení problémů, pokud přístroj neodpovídá nebo se správně neobnovuje, když je v z jakéhokoli důvodu v recovery módu. K použití DFU režimu s iPhonem 7 a iPhonem 7 Plus musíte mít USB iPhone nabíjecí kabel, počítač a nejnovější verzi iTunes na restore a připojení s iPhonem. Tento návod platí pro iPhone 7, iPhone 7 Plus a další modely iPhone bez klikacího tlačítka Home button, která Apple v budoucnu představí. Starší modely používají kompletně odlišnou metodu.

Jak iPhone 7 a iPhone 7 Plus přepnout do DFU režimu

  1. Pokud jste to ještě neudělali, spusťte na počítači iTunes.
  2. Připojte iPhone 7 nebo iPhone 7 Plus do počítače s iTunes.
  3. Vypněte iPhone 7 podržením vypínacího tlačítka a vyčkejte, dokud se iPhone kompletně nevypne.
  4. Nyní stiskněte a podržte vypínací tlačítko na pravé straně iPhone po dobu asi 3 sekund.
  5. Zatímco stále držíte vypínací tlačítko, stiskněte zároveň i spodní tlačítko pro snížení hlasitosti na levé straně iPhonu.
  6. Pokračujte v držení vypínacího tlačítka i tlačítka pro snížení hlasitosti po dobu asi 10 sekund.
  7. Uvolněte vypínací tlačítko, ale pokračujte v držení tlačítka pro snížení hlasitosti po dobu 5 sekund.
  8. Obrazovka iPhone 7 by měla zůstat černá, zatímco na iTunes by mělo vyskočit okno se zprávou oznamující připojení iPhonu.
  9. Nyní může být přístroj obnoven přes DFU režim.

Jakmile iPhone řádně vstoupil do DFU režimu můžete provést restore nebo jej podle potřeby aktualizovat.

4 způsoby jak zjistit, že váš iPhone nevstoupil do DFU režimu správně

  • Pokud obrazovka iPhone zobrazuje Apple logo, udělali jste něco špatně a iPhone je místo toho restartován. Začněte znovu.
  • Pokud obrazovka iPhone zobrazuje iTunes logo, udělali jste něco špatně a místo DFU režimu se dostali do Recovery režimu. Začněte znovu.
  • Pokud iTunes nezobrazuje zprávu o připojení iPhone a možnosti obnovení, zařízení nevstoupilo do DFU režimu správně. Začněte znovu.
  • Pokud není obrazovka iPhone černá, iPhone 7 není v DFU režimu. Displej iPhone je vždycky černý a vypnutý, když je v DFU režimu.

Pokud máte nějaký problém se vstoupením do DFU režimu nebo se místo toho dostáváte do Recovery režimu, můžete jednoduše restartovat iPhone a začít znovu. Poté, co je iPhone úspěšně obnoven, se DFU režim  sám vypne. Pokud jste vstoupili do DFU režimu na iPhone 7 / 7 Plus a nyní ho potřebujete opustit, jednoduše restartujte iPhone současným podržením vypínacího tlačítka a tlačítka pro snížení hlasitosti, dokud neuvidíte Apple logo. iPhone se restartuje jako obvykle a normálně naběhne.

iphone-7-glowing-logo-fb

Dnes nejčtenější

.