Zavřít reklamu

Vánoce jsou za námi, stejně tak jako přechod do nového kalendářního roku. Tato změna obvykle znamená, že také končí obrovské vánoční nákupy, během kterých chtějí společnosti utržit co nejvíce peněz. Letošní Vánoce byly pro Apple úspěšné – alespoň podle prvních informací které ukazují, že byl iPhone opět nejčastějším dárkem v oblasti mobilních telefonů. S příchodem nového roku ovšem Apple předpokládá, že zájem o nový iPhone 7 začne pomalu klesat. Společnost na to reaguje tak, že v prvním kvartálu nového roku snižuje úroveň výroby svých mobilních telefonů o 10%.

S informacemi přišel server Nikkei, podle kterého Apple sníží, pro první tři měsíce roku 2017, kapacitu výroby o 10%. Takovýto postup není neobvyklý ba naopak, po výživném období Vánoc přichází „horší období“ a společnosti jsou tak nuceny reagovat. V loňském roce se Apple uchýlil ke stejnému kroku. Loni ovšem snížil úroveň výroby podstatně více, a to zhruba o 30%. Společnost tedy předpokládá, že zájem mírně klesne, nebude to ovšem nic razantního.

Dá se předpokládat, že budou prodeje iPhonů postupně klesat s tím, jak se bude opět blížit podzim, kdy má Apple představit novinky pro letošní rok. V tomto roce má navíc dorazit onen „revoluční iPhone“, na který všichni netrpělivě čekají. I přes tyto klesající vyhlídky je ovšem současný model poměrně úspěšný. Konkrétní čísla za poslední kvartál kalendářního roku 2016 se dozvíme do pár týdnů.

iphone-7-packaging-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.