Zavřít reklamu

V pondělí jsme vás informovali o tom, že se na středu plánuje velmi zajímavá schůzka, v 25. patře Trump Tower v New Yorku. Měl se na ní sejít zvolený prezident USA Donald Trump a ty nejdůležitější osobnosti amerického technologického sektoru. Jak bylo naplánováno, tak se také stalo a ve středu 14. se schůzka opravdu uskutečnila. Postupně se tak začínají objevovat první fotografie a informace na veřejnosti. Podle nejmenovaných účastníků se jednalo o nečekaně pozitivní setkání, na kterém se probírala role technologií v USA, pracovní místa a současný stav a úroveň moderních technologií. 

Schůzky se kromě Trumpa, zvoleného viceprezidenta Pence, ředitele jeho kampaně a jeho dětí (kteří převzali jeho byznys) účastnili Tim Cook (Apple), Jeff Bezos (Amazon), Larry Page a Eric Schmidt (Alphabet a Google), Elon Musk (Tesla) a Satya Nedella. Atmosféra na jednání byla prý velmi pozitivní, navzdory tomu, že mnoho ze zúčastněných podporovalo v prezidentské kampani protikandidátku Hillary Clinton.

Trump na schůzce předkládal své návrhy o tom, jakým směrem by se měly technologie ubírat. Údajně zdůrazňoval, že jsou to právě technické inovace, které by měly hnát zemi kupředu. Slíbil také, že se postará o to, aby tyto společnosti neměly tak vysoké daňové zatížení a že jim pomůže s různými ekonomickými výhodami proto, aby pro společnosti bylo více lukrativní zaměstnávat více Američanů a vyrábět tak doma. Toto téma bylo také jedno z mnoha, kterých se Trump držel v předvolební kampani. Zejména v souvislosti s Applem. Trump ředitelům také nabídl, že mu mohou (nebo komukoliv z jeho týmu) kdykoliv zavolat, pokud by se objevil nějaký problém, že jim s ním pomůže.

Podle Jeffa Bezose z Amazonu byla schůzka velmi produktivní a souhlasí s tím, co se na ní probíralo, zejména v oblasti soustředění se na vývoj nových technologií. Zajímavostí také je, že se v Trump Tower po schůzce zdrželi ještě Tim Cook s Elonem Muskem, kteří měli s Trumpem další soukromé jednání. O co v něm šlo ovšem nikdo neví. Elon Musk se z počátku týdne dostal do úzké skupiny 13 poradců, kteří budou Trumpovi oporou v mnoha oborech, týkajících se zejména technologií, dopravy, informačních služeb a tak dále.

19385-19730-czquuifvqaew02p-l

Zdroj: iDropnews

Dnes nejčtenější

.