Zavřít reklamu

S úspěchem Apple Pay se dalo předpokládat, že je jen otázkou času, než se objeví podobné řešení od konkurenčních výrobců mobilních telefonů. Netrvalo to příliš dlouho a s něčím takovým přispěchal Samsung. Pojmenovali to Samsung Pay Mini a v posledních týdnech se snažili o to, aby se se svou aplikací dostali do App Store. Dnes vyšlo najevo, že se jim to nepodařilo a že Apple jejich žádost zamítl. Minimálně do konce roku se tak Samsung Pay Mini v App Store neobjeví. Důvodů proto je hned několik. 

V první řadě je to fakt, že to je přímá konkurenční služba, která navíc nesplňuje vnitřní řád aplikací využívajících platebních metod. Oficiální opodstatnění zatím společnost nevydala, ale spekuluje se o tom, že Samsung plánoval peněžní převody vést mimo kanály Applu, čímž by se vyhnul placení jakéhosi poplatku, který musí platit všichni, co na platformě Applu manipulují s penězi.

To se Applu logicky nelíbilo a mohlo to být jedním z mnoha důvodů, proč Samsung Pay Mini nedali zelenou. Zástupci Samsungu tuto informaci potvrdili s tím, že se budou soustředit pouze na platformu s operačním systémem Android. Dalším vysvětlením také může být fakt, že se Samsung ani nesnažil o to, aby se do App Store reálně dostali. Šlo jim pak pouze o to, aby je Apple odmítl a oni s touto informací mohli nakládat dále. Jak to ve skutečnosti bylo se ovšem asi nikdy nedozvíme.

samsung-pay

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.